PRIS
595 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2023-12-07 17:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning


2023-12-16 11:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1-1
Pris595 000 kr
Avgift/mån4 794 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning och Fiber, Bostadsrättsförsäkring
FöreningHSB Brf Framtiden
Byggnadsår1972
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2
HissNej
Lgh nr0030
Andelstal, ägande2.0416500
Driftkostnad4 800 kr/år
EnergiklassE

Trivsam & välplanerad bostadsrätt i Tomelilla!

Björkebogatan 8 A | Tomelilla

Nu finns denna ljusa, trivsamma och välplanerade tvåa på populära Björkeboområdet till salu och väntar på ny ägare. Ni välkomnas in i hallen med goda avhängningsmöjligheter och med bra förvaringsmöjligheter i garderoberna. Hallen leder er vidare in till vardagsrummet, köket, sovrummet och badrummet. Från köket kommer ni ut till den inglasade balkongen där ni kan avnjuta årstiderna från tidig vår till sen höst och med fin utsikt över den välskötta innergården. I avgiften ingår allt förutom hushållselen, till och med bostadsrättsförsäkringen och den snabba fiberanslutningen 500/500 ingår!
Med endast ca en km in till Tomelilla station tar ni er vidare antingen med buss eller tåg till Kristianstad, Simrishamn, Lund eller Malmö. Inne i centrum finns även all bekvämlighet som Vårdcentral, mataffärer, affärer, skola och barnomsorg mm. Varmt välkomna att anmäla er för visning!

Planbeskrivning

HALL:
Ni kommer in i en välkomnande hall med laminatgolv och med bra förvaringsmöjligheter i garderoberna. Härifrån kommer ni vidare in till vardagsrum, kök, badrum och sovrum.

KÖK:
Ett trevligt kök med matplats. Bra planerat med praktiska arbetsytor och gott om skåp. Laminatgolv. Utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, microvågsugn, kyl/frys och diskmaskin. Härifrån kommer ni ut till den inglasade balkongen.

SOVRUM:
Snyggt och ombonat med rogivande färger och laminatgolv. Bra med förvaringsmöjligheter i två garderober.

BADRUM:
Badrum från 2010/11 då man samtidigt gjorde stambyte i fastigheten. Helkaklade väggar med klinkers på golvet. WC, vask, handdukstork och duschdörrar. Möjlighet finns till att sätta in egen tvättmaskin. 

VARDAGSRUM:
Ett rymligt och snyggt vardagsrum med vackert parkettgolv. Stort fönster som ger extra mycket ljusinsläpp..

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 525 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 313 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

BRF Framtiden

Föreningen består av 51 lägenheter föredelat på 8 st 1:or, 31 st 2:or och 12 st 3:or. I källaren i fastighet 8 A-C finns det två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner och torktumlare, torkskåp samt mangel i varje.

I avgiften ingår fiberoptik via bredbandsbolaget med ip-tv, telefonabonnemang samt internet 500/500.

Byte av samtliga fönster och balkongdörrar utfördes under hösten 2016.

Mellan åren 2010-2011 byttes stammarna i föreningens bostadshus och lägenheternas badrum renoverades.

Parkering:
Mitt emot garagen finns det förhyrda parkeringsplatser att hyra. Dessa tilldelas enligt kösystem. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 50 kr/mån. Till garagen är det separat kö, kostnaden för garage är 238 kr/mån.

Cykelhus från 2015 samt cykelställ utanför varje entrédörr.

För mer info, se BRF Framtidens hemsida: http://brf-framtiden-tomelilla.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea58.5 Kvm
FöreningHSB Brf Framtiden
Avgift/mån4 794 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning och Fiber, Bostadsrättsförsäkring
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1972
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataTelenor 500/500 ingår i avgiften

Driftkostnad

El3 600 kr/år
Försäkring1 200 kr/år
Total driftkostnad4 800 kr/år

Ekonomi

Nettoskuldsättning249 kr
Välkomnande hall
Sovrum med bra förvaring
Köket med matplats och med utgång till den inglasade balkongen
Badrum med dusch
Välkommen att anmäla er för visning!