PRIS
675 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Ida Jönsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

2024-07-25 16:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris675 000 kr
Avgift/mån4 322 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, vatten, sophämtning, fiber Telenor 500/500, kabel- TV (basutbud)
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Byggnadsår1966-69
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning1
HissNej
Lgh nr219
Andelstal, ägande0.61260
Driftkostnad7 215 kr/år
EnergiklassD

Välkomnande och trivsamt renoverad tvåa på markplan!

Björkebogatan 6 D | Tomelilla

Äntligen finns en chans att förvärva denna ljusa och rymliga gavellägenhet på 65 kvm, belägen på markplan i det eftertraktade Björkeboområdet. Lägenheten ligger placerad längst ner av huset och erbjuder en lugn tillvaro och med utsikt mot grönytor i tre väderstreck för en naturnära känsla.
Lägenheten är smakfullt och trevligt inredd med behagliga materialval, redo för inflyttning utan behov av renoveringar. Den öppna planlösningen gör bostaden ljus och luftig, vilket skapar en känsla av rymd och gör den perfekt för umgänge med familj och vänner. År 2018 genomgick lägenheten en renovering och fick bland annat ett nytt, funktionellt och fräscht kök med bra förvaringsmöjligheter.
Från köket kliver du ut på den inglasade balkongen, en underbar plats att njuta av från tidig vår till sen höst. Här kan du sitta och njuta av morgonkaffet, läsa en bok eller bara koppla av och ta in omgivningarna. Med hela 12 420 kr i den inre fonden finns dessutom möjligheten att sätta ytterligare personlig prägel på bostaden.
Detta är en trivsam och välkomnande lägenhet som passar alla åldrar som söker ett bekvämt och lättskött boende.
Välkomna att anmäla er till visning och upplev lägenheten som bara väntar på att bli ditt nästa hem!

Renoveringar/planbeskrivning

Under 2018 genomgick lägenheten en renovering (den förra ägaren). 
Planlösningen förändrades genom att det öppnades upp mot den då befintliga klädkammaren så den blev en del av hallen och praktisk förvaring finns nu längs väggen. 
Sovrummets väggar målades och fick nytt vackert golv. 
Lägenheten har öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet vilket skapar rymd och köket är försett med genomtänkt inredning från Ikea med bra förvaringsmöjligheter och med en bänkskiva i svart sten samt samma enhetliga golv som i sovrummet. Utrustningen består av spishäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad och kombinerad kyl och frys samt inbyggnadsugn. 
Totalrenoverat badrum med moderna och snygga ytskikt samt golvvärme. 
Utrustningen består av wc, handfatskommod, vägghängt förvaringsskåp samt dusch med infällbara dörrar i glas.
Nytt proppskåp och delvis nydragen el.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea65 Kvm
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Avgift/mån4 322 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, vatten, sophämtning, fiber Telenor 500/500, kabel- TV (basutbud)
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1966-69
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
TV / DataKabel-TV och Fiber

Driftkostnad

El5 500 kr/år
Försäkring1 715 kr/år
Total driftkostnad7 215 kr/år

Ekonomi

Nettoskuldsättning29 114 kr