PRIS
790 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2024-07-28 15:30
Visningsanmälan krävs!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Pris790 000 kr
Avgift/mån4 347 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, vatten och Kabel-TV, Bostadsrättsförsäkring
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Byggnadsår1966-1969
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning1
HissNej
Lgh nr0043
Andelstal, ägande0.61260
Driftkostnad3 000 kr/år
EnergiklassD

Fin trea på första våningen!

Björkebogatan 2 B | Tomelilla

På första våningen, ett par trappsteg upp, i de första husen på omtyckta Björkebogatan finner vi denna trivsamt ljusa och fina lägenhet. När du kliver in möts du av ett välplanerat och smakfullt renoverat hem med genomgående hög standard. Här finns ljusa, rymliga rum med vackra golv och fina ytskikt som skapar en harmonisk atmosfär. Det välutrustade köket bjuder in till både matlagning och social samvaro, och de öppna ytorna ger en känsla av rymd och ljus. Badrummet är generöst och rymmer en tvättmaskin om man så önskar En av höjdpunkterna är den härliga balkongen i västerläge, där du kan njuta av solen från lunch till kväll. Balkongen blir snabbt en favoritplats för kvällens avkoppling. Med närhet till centrum och alla bekvämligheter runt hörnet är detta ett drömboende för dig som vill ha allt inom räckhåll Här finns alla förutsättningar för ett bekvämt och trivsamt hem. Dessutom lämnar den låga avgiften på 4347 kronor/mån pengar över till annat, även fonden om drygt 9000 kr skapar trygghet för framtida reparationer och renoveringar. Välkommen på visning!

Beskrivning

Hall
Vi kliver in i en stor och luftig hall som leder oss till alla lägenhetens rum - smart! Hallen har utmärkta möjligheter till förvaring i flera garderober samt ljusa väggar och snyggt laminatgolv som fortsätter in i sovrummet - enhetligt. 

Sovrum
Det mindre av de två sovrummen finner vi till vänster från hallen. Exemplariskt som kontor eller barnrum. Laminatgolv och tapet - ljust och trivsamt rum. 

Vardagsrum
Från hallen blickar vi in i vardagsrummet. Ljust och trivsamt rum med vackert parkettgolv i original utförande, ljusa väggar och tak  Från vardagsrummet kliver vi ut på den mysiga inglasade balkongen, här njuter man gärna på kvällen efter en lång dag på jobbet! 

Kök
Ett mycket smakfullt uppfräschat kök från med vita luckor, vitt kakel och utrustning i form av spis köksfläkt, diskmaskin samt nyare kyl/frys med ismaskin. Bra förvaring i ett trivsamt kök där man gärna slår sig ner vid matplatsen. 

Sovrum
Rejält sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring i två inbyggda garderober. Ljust och fint med fondvägg och laminatgolv. 

Badrum
Bra och fräscht badrum med plastmatta på golv samt delvis kaklad och målad väv på väggarna  - allt i harmoniska toner. Utrustningen består av wc, rymlig handfat, handukstork och duschkabin samt bra med plats för tvättmaskin. 

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 573 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 432,50 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea75 Kvm
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Avgift/mån4 347 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, vatten och Kabel-TV, Bostadsrättsförsäkring
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1966-1969
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaMekanisk

Driftkostnad

El3 000 kr/år
Total driftkostnad3 000 kr/år

Ekonomi

Nettoskuldsättning29 161 kr
Vardagsrum
Välskött område
Kök
Badrum
Sovrum
Entre
Hall
Sovrum
Matplats
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkongutsikt
Planskiss