Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
850 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-09-22 17:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris850 000 kr
Avgift/mån4 967 kr/mån
Ingår i avgiftenVatten, Kabel-TV, Sophämtning, El upp till 11.000 kwh/år
FöreningHSB:s Brf Pantern i Tomelilla
Byggnadsår1981-82
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2/2
HissNej
Lgh nr52
Andelstal, ägande1.49601

Trivsam och rymlig trea på andra våningen

Björkebogatan 10J | Tomelilla

På trivsamma och gemytliga Björkebogatan 10 finner vi denna hemtrevliga lägenhet på andra våningen. Här bor man i ett lugnt och gemytligt område med nära till allt - inte minst skola och dagis. Detta fräscha hem erbjuder två väl tilltagna sovrum, rymlig klädkammare och vardagsrum med utgång till balkongen. Med både loftgång och balkong finns alltid möjligheten att sitta ute. I köket finns en rejäl matplats och i det stora och renoverade badrummet finns också tvättmaskin - skönt! Vill du förändra något finns det 16.000 kr i den inre fonden till ditt förfogande och i månadsavgiften ingår allt till och med hushållsel vilket ger trygghet för ekonomin. Välkommen till ett bra boende!

Planbeskrivning

Vi kliver in i hallen från den praktiska loftgången med ett litet väderskydd och plats för ert lilla utemöblemang. Från den centrala hallen når vi nästintill hela bostaden. I hallen är det mörkt laminatgolv med klinkerlook som lades in för ca 5 år sedan, då tapetserades också väggarna om i en matchande grå ton. Förvaringsmöjligheter finner vi i den stora fina skjutdörrsgarderoben som ingår i köpet! Ytterligare förvaring finns i den stora klädkammaren som vi också når från hallen, i klädkammaren finns också varmvattenberedaren. 

Intill klädkammaren finner vi badrummet - i denna föreningen finns det så stora och luftiga badrum! Detta renoverades 2010 av tidigare ägare med plastmatta på golv och vägg. Snyggt och effektfullt med mörka toner på ytskikten som sedan bryts av med den vita utrustningen! Utrustning består av wc, handfatskommod, dusch med duschvägg i glas och tvättmaskin.

Köket är trevligt med originalinredning som under årens lopp fräschats upp. 2017 målades luckorna samt väggarna, 2012 byttes golvet och skivorna ovanför bänkytorna. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt och kombinerad kyl och frys. Plats för diskmaskin där installationen är förberedd.

Det ena sovrummet nås från hallen och har laminatgolv från 2010 och tapeter i grå toner från 2014. Det andra nås från vardagsrummet och har laminatgolv från 2010 och tapeter från 2017 - även dessa i en fin grå ton. Vardagsrummet är perfekt för fredagsmys i en rejäl soffa! Vill man ha frisk luft öppnar man bara dörren till balkongen. Från vardagsrummet finns också dörr till köket vilket gör det lätt att vara social och nära varandra. I vardagsrummet är det parkettgolv och tapeter från 2014.

BRF Pantern

I Brf. Pantern finns 6 bostadshus med adresser Björkebogatan 10 A-P. I föreningen finns de 14 st 2 rok, 32 st 3 rok och 18 st 4 rok. Det finns 30 st garageplatser att hyra, till dessa är det separat kö. I området finns parkeringsplater som är fria att förfoga. Festlokal finns till förfogande för medlemmar mot hyra. Förråd finns på gården i separat byggnad. Tvättstuga finns i samma byggnad som festlokal.

 

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 473 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 183 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea82 Kvm
FöreningHSB:s Brf Pantern i Tomelilla
Avgift/mån4 967 kr/mån
Ingår i avgiftenVatten, Kabel-TV, Sophämtning, El upp till 11.000 kwh/år
BalkongBalkong samt loftgång

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1981-82
Fönster3-glas
UppvärmningDirektverkande el
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataKabel-tv / fiber. Sjöbo Teleservice

Driftkostnad

DriftkommentarSäljaren har inte använt mer än de 11.000 kWh som ingår i hyran.
Kök
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Kök
Hall
Bra förvaring
Vardagsrum
Sovrum
Klädkammare
Balkong
Entré
Balkongutsikt
Vy
Tvättstuga
Tvättstuga
Festlokal
Festlokal
L20200908 Bostad ida FP 2D (1)