Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
995 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris995 000 kr
Avgift/mån4 967 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning och el upp till 11.000 kwh
FöreningHSB:s Brf Pantern i Tomelilla
Byggnadsår1981-1982
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2/2
HissNej
Lgh nr43
Andelstal, ägande1.49601
Driftkostnad1 440 kr/år

Nyrenoverad trea på bästa läge!

Björkebogatan 10 P | Tomelilla

Snyggt, smakfullt och stilrent med en genomgående och enhetlig känsla - en dröm för dig som bara vill kunna flytta rakt in! Denna välplanerade trea har totalrenoverats under 2021. Badrum med generöst utrymme och snygg färgsättning, köket är välutrustat och materialvalen är moderna och estetiskt tilltalande dessutom två bra sovrum och ett generös vardagsrum vilket ger ett hem alla kan trivas i, oavsett ålder och familjesituation!
Stor balkong med förmiddagssol och loftgång med eftermiddagssol så finns det stora möjligheter att kunna sitta ute under de varmare säsongerna.
Här längst ner på återvändsgatan är läget lite lugnare och friare och de stora grönområdena utanför är en glädje för barn och husdjur. Dessutom är det ett kort stenkast till både dagis och skola - både bekvämt och tryggt!
I avgiften ingår till och med el upp till 11.000 kWh/år vilket ger ett stabilt och prisvärt boende. Varmt välkommen på visning!

Planbeskrivning

Hall
Från den mysiga loftgången som fungerar som en extra balkong kliver vi in i hallen. Golvet är klinker som övergår i ett enhetligt parkettgolv samt ljusa väggar. Vi finner avhängningsmöjligheter och förvaring i tre garderober. Hallen är centralt placerad och leder oss till bostadens alla rum. 

Badrum
Rymligt nyrenoverat badrum med modern plastmatta på vägg och golv. Utrustningen består av wc, handfat, dusch och handukstork. Bra utrymme för tvättmaskin och torktumlare.

Kök
Praktiskt och stilrent kök med en rejäl matplats. Ny grå köksinredning där utrustningen består av diskmaskin, micro, spis, köksfläkt, kyl och frys. Ett klassiskt arbetskök med nära till allt, snyggt belyst arbetsbänk och i skåp

Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med plats för en stor soffa att fredagsmysa i! Parkettgolv och ljusa väggar. Från vardagsrummet kliver vi ut på det rymliga balkongen. 

Sovrum
Två rejäla sovrum, båda med parkettgolv och ljusa väggar.

Klädkammare
I bostaden finns också en stor klädkammare som nås från det ena sovrummet och från hallen. I klädkammaren står varmvattenberedaren samt garderober

BRF Pantern

I Brf. Pantern finns 6 bostadshus med adresser Björkebogatan 10 A-P. I föreningen finns de 14 st 2 rok, 32 st 3 rok och 18 st 4 rok. Det finns 30 st garageplatser att hyra, till dessa är det separat kö. I området finns parkeringsplater som är fria att förfoga. Festlokal finns till förfogande för medlemmar mot hyra. Förråd finns på gården i separat byggnad. Tvättstuga finns i samma byggnad som festlokal.

 

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 473 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 183 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea82 Kvm
FöreningHSB:s Brf Pantern i Tomelilla
Avgift/mån4 967 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning och el upp till 11.000 kwh
BalkongBalkong och loftgång

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1981-1982
Fönster3-glas
UppvärmningEl
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber och kabel-TV

Driftkostnad

Försäkring1 440 kr/år
Total driftkostnad1 440 kr/år
Kök
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Matplats
Vardagsrum
Klädkammare
Balkong
Entré med uteplats
Balkong
Balkongvy
Gatusida
Tvättstuga
Tvättstuga
Samlingslokal
Planskiss