Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
795 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Marlen Rosberg
070-774 30 77
marlen@bostadida.se
Visningar

2021-07-27 12:00
Visningsanmälan krävs!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris795 000 kr
Avgift/mån4 379 kr/mån
Ingår i avgiftenVatten, El upp till 11 000 kWh/år, Kabel-TV, Sophämtning
FöreningHSB:s Brf Pantern i Tomelilla
Byggnadsår1981-1982
ByggnadstypFlerfamiljshus
VåningMarkplan
HissNej
Lgh nr18
Andelstal, ägande1.32979
Driftkostnad1 560 kr/år

Tvåa i markplan!

Björkebogatan 10 B | Tomelilla

Välkomna till denna hemtrevliga bostadsrätt i Tomelilla, dessutom en marklägenhet i ett av de populäraste områdena! Här erbjuds två rum och kök samt badrum med dusch och tvättmaskin – perfekt! Rummen är ljusa och i bra storlek. På någon av uteplatserna eller på den lilla trädgårdstäppan umgås man gärna med varandra när vädret tillåter. Dagis, skola och allmän service finner ni endast ett stenkast bort på bekvämt gångavstånd. I månadsavgiften ingår det mesta, även el upp till 11 000 kWh/år. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Vi kliver in i en stor och ljus hall med laminatgolv från 2020. Här finns varmvattenberedaren och från hallen når vi både kök, badrum, vardagsrum och en stor klädkammare.

Kök
Hemtrevligt kök med kakel över vask och nylackade köksluckor i ljus kulör. Matplats med utsikt över uteplatsen i söder. Den maskinella utrustningen består av köksfläkt, spis samt kyl och frys. Plastmatta på golv. 

Sovrum
Stort sovrum med ingång till både kök och vardagsrum. Laminat på golv. 

Vardagsrum
Ljust rum med parkettgolv. Härifrån når vi den norra uteplatsen via altandörr.

Badrum
Helkaklat badrum med wc, handfat, dusch, tvättmaskin och garderob.

Övrigt

Uteplatser i både söder- och norrläge. Egen liten trädgårdstäppa i söderläge. 

BRF Pantern

I Brf. Pantern finns 6 bostadshus med adresser Björkebogatan 10 A-P. I föreningen finns de 14 st 2 rok, 32 st 3 rok och 18 st 4 rok. Det finns 30 st garageplatser att hyra, till dessa är det separat kö. I området finns parkeringsplatser som är fria att förfoga. Festlokal finns till förfogande för medlemmar mot hyra. Förråd finns på gården i separat byggnad. Tvättstuga finns i samma byggnad som festlokal.

 

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea72 Kvm
FöreningHSB:s Brf Pantern i Tomelilla
Avgift/mån4 379 kr/mån
Ingår i avgiftenVatten, El upp till 11 000 kWh/år, Kabel-TV, Sophämtning
BalkongUteplats i två väderstreck

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1981-1982
Fönster3-glas
UppvärmningEl
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber

Driftkostnad

Försäkring1 560 kr/år
Total driftkostnad1 560 kr/år
Kök
Vardagsrum
Badrum
Entré
Hall
Hall
Kök
Matplats i kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Badrum
Uteplats i söderläge
Uteplats
Uteplats