Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
3 495 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningKvarnby 135:1
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris3 495 000 kr
Byggnadsår1983
Byggnadstyp1-plan med möjlighet till ovanvåning
HissNej
Driftkostnad35 650 kr/år
EnergiklassC

EN TOUCH AV PROVENCE

Bästemansgatan 1 | Skillinge

EN TOUCH AV PROVENCE.
Det bästa av flera världar, en pärla i idyllen.
Här kan du njuta av så väl soluppgång som solnedgång från de olika uteplatserna.
En rogivande och helt ogenerad innergård där lugnet lätt infinner sig, den perfekta platsen att vistas utomhus oavsett om det regnar eller om solen strålar. Njut av en god bok eller varför inte en drink eller två innan middagen serveras. Här får du favören av medelhavskänslan, vindruvor, fikon, paradisträd och en lummig växtlighet om solen blir alltför påfrestande. Längs gatusida nybyggda trädäck har du platsen för att avnjuta grillmiddagen och samtidiga få en ljuvlig utsikt över öppna fält och en magisk solnedgång som är få förunnat, här får även spabadet, loungegrupp, blomsterarrangemang och solstolarna plats. Utanför trädäcket finner vi en välskött gräsmatta, inhägnad med en grönska som bonar om, studsmattan, en omgång krocket samt lite odlingar lämpar sig väl.
Planlösningen är socialt och modern.

Planbeskrivning

Bostaden har en halvöppen och social planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum.

Kök med skåp som rymmer gott om förvaring och på bänkskivan blir matlagningen ett nöje. Här finns följande utrustning; spis, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys, allt signerat Smeg från 2021. På golvet finner vi ett vackert skeppsgolv.

Framme vid fönstret har matplatsen, med plats för både familj och middag i glada vänners lag, sin givna plats. Ljust golv, ljusa väggar och mörka bjälkar mot ljust tak. Stilrent och snyggt!

Invid entrén har ägaren öppnat upp och skapat en arbetsplats, perfekt för hemmaarbetet eller så kan väggen med lätthet återställas om fler rum står högt på listan.

I vardagsrumsdelen ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, bokhyllor och läshörna, ljusa väggar möter en rustik tegelvägg och vackert mönstrad ekparkett som även löper upp och bildar en fondvägg, vackert och unikt!
Rummet ihop med matrummet har fönster i motsatta väderstreck vilket skapar ett helt fantastiskt ljusflöde genom hemmet.

Nyrenoverat badrum i mild och trivsam färgsättning, Här finns dusch, wc, handfat med kommod, handdukstork och spegelskåp.

Sovrum, ett lite större med flera garderober, ljusa väggar och vackert trägolv. Det mindre har också vackert trägolv här ackompanjerat med rustikt målade väggar med struktur.

Praktiskt nog har tvättstugan utgång mot trädäcket i har i övrigt utrustning bestående av kombimaskin (2021), grovvask, städvask, varmvattenberedare och goda förvaringsmöjligheter.

Renovering och underhåll

2022
Målat hus och staket
Nytt badrum
2021
Nytt trädäck i kompositmaterial
Nya innerdörrar
Nytt ventilationssystem
Ny värmepump
Nya elstyrda markiser
All el genomgången
Ny bänkskiva
Nymålat inne inkl lackade köksluckor

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea100 Kvm
Biarea58 Kvm
Tomtarea942 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med möjlighet till ovanvåning
Byggnadsår1983
FasadTräpanel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund
GrundmurBetong
MurstockPlåt
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 237 000
Tomt505 000
Totalt1 742 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El24 053 kr/år
Vatten/Avlopp6 554 kr/år
Sotning500 kr/år
Renhållning1 782 kr/år
Försäkring2 761 kr/år
Total driftkostnad35 650 kr/år
DriftkommentarFörbrukning ca 8000 kwh/år
Skönt i skuggan
Ljuvlig utsikt
Innergård
Vindruvor
Innergård
Trevliga planteringar
En god bok?
Lummigt
Innergård
Detalj
Innergård
Innergård
Innergård
Innergård
Uteplats
Uteplats
Ljuvlig utsikt
Mysigt
Detalj
Välkomna in
Läckert!
Matrum
Matrum
Kök
Kök
Vardagsrum
Öppen planlösning
Vardagsrum
Skönt
Detalj
Sovrum
Sovrum
Badrum
Hörntomt
Överblick
Gatusida
Insynsskyddad trädgård - en oas!
Planskiss
Planskiss