PRIS
1 325 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-01-25 13:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningFlugan 4
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 325 000 kr
Byggnadsår1937
Byggnadstyp2 plan med källare
HissNej
Driftkostnad46 703 kr/år

Villa i funkisstil med potential

Banmästaregatan 20 | Tomelilla

Detta stora hus i utvändig funkisstil byggdes ursprungligen som två lägenheter, sedan många år tillbaka har huset nyttjats som kontor och övernattningsbostad. Få hus erbjuder så stora ytor, potentialen är enorm, bostad för den stora familjen, lägenhetsprojekt eller boende och verksamhet i kombination är några uppslag! I dagsläget finns fyra sovrum men också möjligheter för att med relativt enkla medel skapa flera. Under senare år har fasaden gjorts vid, fönsterna bytts samt så har värmepump installerats. Läget är perfekt för barnen med nära till skola, dagis, simhall, idrottshall, fotbollsplan, även centrum och stationen med bra pendlingsmöjligheter nås på ett ögonblick. Välkommen att uppleva detta fantastiska och sällsynta hus!

Planbeskrivning

ENTRÈPLAN
Till entréplan kommer vi via två ingångar, en direkt till en trapphall med trappa både upp och ner samt vidare ingång till kök och resten av våningsplanet. Den andra hallen leder oss via ett vindfång med angränsande toa in till en hall, våningsplanet öppnar sedan upp sig med två stora rum båda med vackert fiskbensmönstrad parkett och härligt ljusinsläpp via busspråk i kontorsrummet. Även invid denna hall så finns en trappa till ovanvåning som idag är igenbyggd med som med lätthet öppnas upp om man så önskar.

ÖVRE PLAN
Övre plan har fyra sovrum varav ett med balkong, ett centralt beläget badrum som renoverades 2015 samt ett allrum

KÄLLARPLAN
Källaren nås både från trapphallen samt via en utetrappa. Källaren har god takhöjd, känns torr och användbar, förutom pannrum och tvättstuga så finns tre rum i varierande storlek.

Övrigt/Renoveringar

Generös trädgård på hörntomt med fin plattsättning och stora gräsytor samt friliggande garage med uppställningsplats i anslutning. 2014-2015 gjordes ett flertal renoveringar, fasaden putsades och målades, samtliga fönster byttes, värmepump luft/vatten från Nibe installerades samt så renoverades badrummet.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea955 Kvm
Boarea183 Kvm
Biarea70 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp2 plan med källare
Byggnadsår1937
FasadPuts
TakPapp
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockEj i bruk
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad712 000
Tomt235 000
Totalt947 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El33 711 kr/år
Vatten/Avlopp5 700 kr/år
Renhållning1 650 kr/år
Försäkring5 642 kr/år
Total driftkostnad46 703 kr/år
DriftkommentarMaskiner för byggverksamhet används ofta.
Kök
Badrum
Rum
Kontor med burspråk
Vackert
Rum
Kök
Hall
Entré
Toa
Badrum
Allrum
Allrum
Sovrum med balkong
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Trädgårdssida
Entré
Gatusida
Hörntomt
Planskiss
Planskiss
Planskiss