Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
3 500 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSvea 21
Antal rum8 rum och kök
Pris3 500 000 kr
Byggnadsår1880
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad60 635 kr/år

Hyresfastighet med centralt läge

Bangatan 5 | Tomelilla

Hyresfastighet med mycket centralt läge om fyra lägenheter fördelad på två stycken 1:or samt två stycken 3:or. Totala boarea 305 kvm med hyresintäkt på 334680 kr/år och med driftkostnaden om ca 60635 kr/år. Uppvärmningen sker via fjärrvärme. Samtliga lägenheter har egna abonnemang för el.
Lägenheter är utrustade med parkettgolv/plastmatta och ljusa väggar. Badrummen har kakel och klinker utrustat med wc, handfat samt dusch. Köken är utrustade med kombinerad kyl och frys, spis, vask, över och underskåp samt stänkskydd i kakel. Till lägenheterna finns källarförråd. I källaren finns även den gemensamma tvättstugan.
Marknaden för hyreshus i Tomelilla är mycket god, inga vakanser hos hyresvärdarna, kommunen är välmående med en positiv inflyttning.
Med det centrala läget finns närhet till allt vad Tomelilla och Österlen erbjuder samt även mycket goda kommunikationer till bland annat Malmö, Lund och Ystad. Välkomna

Info

Hyreshus med två 1:or och två 3:or samt delvis källare, total uthyrd lägenhetsyta är ca 305 kvm, de totala hyresintäkterna är 334.680 kr/år, driftskostnaderna ligger på 60.635 kr/år således blir driftsnettot på 274.045kr/år

Areafördelning:
3:a om 100 kvm hyra 8058 kr/mån inkl värme, sopor och VA
3:a om 100 kvm hyra 8200 kr/mån inkl värme, sopor och VA
1:a om 60 kvm hyra 6825 kr/mån inkl värme, sopor och VA
1:a om 45 kvm hyra 5554 kr/mån inkl värme, sopor och VA

Källare med förrådsutrymmen till lägenheterna, tvättstuga, pannrum.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum8 rum och kök
Tomtarea353 Kvm
Boarea305 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1880
FasadPuts
TakBetongpannor, Papp
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, lersten och leca
BjälklagBetong och trä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 501 000
Tomt405 000
Totalt1 906 000
År2019
Kod320

Driftkostnad

Värme33 501 kr/år
Vatten/Avlopp13 090 kr/år
Renhållning8 744 kr/år
Försäkring5 300 kr/år
Total driftkostnad60 635 kr/år
Gatusida
Översikt
Innergård
Gårdsssida
Kök 1001
Badrum 1001
Rum 1001
Badrum 5A
Kök 5 A
Rum 5A
Badrum 1002
Kök 1002
Rum 1002
Badrum 1101
Kök 1101
Tvättstuga