PRIS
1 495 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-03-01 11:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTranås 2:11
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Pris1 495 000 kr
Byggnadsår1975
Byggnadstyp1 plan
HissNej
Driftkostnad33 400 kr/år
EnergiklassF

Enplansvilla i charmiga Skåne-Tranås

Arisabäcksvägen 13 | Skåne-Tranås

I den mysiga och charmiga byn Skåne Tranås, på ett lugnt, trafikvänligt läge i härligt trivsamt villakvarter finner vi denna välskötta en-plans villa som fräschats upp och renoverats löpande, nytt kök inkl vitvaror 2017, värmepump 2017 samt ny inredning i badrummet är några exempel. Generösa gräsytor på stor tomt, friggebod från 2018 samt både uterum och uteplats med skönt spabad är andra plusvärden. Ett rymligt garage med möjlighet till hobbyverksamhet, bra fordonsparkering och nära till goda kommunikationer bidrar till ett bekvämt och trivsamt boende, Perfekt!! Välkomna till en trivsam familjevilla belägen i lugnt villakvarter där låga driftskostnader ger en god boendeekonomi.

Planlösning

Hall
Vi stiger in i en ljus hall med bra avhägningsmöjligheter. Garderob för förvaring. Härifrån kommer vi vidare till vardagsrum, kök, badrum och ett av sovrummen. 

Kök
Nytillverkad specialsnickrat kök i modern grå nyans som är välplanerat med bra arbetsytor, avställningsytor och gott om förvaringsutrymme i skåpen. Bra planering med grovkök i anslutning till köket. Utrustningen består av: spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i full höjd allt från 2017. Stor härlig matplats där hela familjen samlas. Utgång till inglasat uterum.

Uterum
Från köket når vi det stora uterummet från 2012. Här får man med enkelhet plats för både matgrupp och soffgrupp. Via skjutdörrar kommer vi ut på stenlagd uteplats med ljuvligt uppvärmt och lyxigt spabad.

Grovkök/Groventré 
Separat praktiskt grovkök/groventré med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymme. Här finner vi tvättmaskin och torktumlare från 2017 samt varmvattenberedaren.

Sovrum
Ett mysigt rum med utsikt ut över trädgården. Passar bra som kontor eller barnrum. Här har vi en hel garderobsvägg. 

Vardagsrum
Rymligt och trivsamt med fint parkettgolv och stort fönsterparti. Härlig utsikt över trädgården och uteplatsen. Gott om plats för både matrumsmöblemang och soffgrupp.

Badrum
Snyggt badrum som uppdaterats under de senaste åren. Plastmatta, dusch, wc, handfat i kommod samt pax-fläkt. 

Sovrum
Rymligt och rogivande rum med mycket ljusinsläpp från fönstret. Här finns bra plats för dubbelsängen. Praktiskt med klädkammare i anslutning

Klädkammare
Ett stort och rymligt walk in closet med fönster för ljusinsläpp. Detta rum har tidigare varit badrum, avlopps och vattenledningar finns kvar så återställande är möjligt om man så önskar

Tomt och övriga byggnader

Garage
Stort garage, perfekt för hobbyverksamhet eller att kunna köra in bilen.

Trädgård
Härligt uppväxt trädgård i västerläge. Stenlagd uteplats med skönt uppvärmt spabad som ingår och stor gräsyta för både bus och lek. 
 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra ett bud synligt.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Skåne Tranås

Den charmiga byn Skåne Tranås ligger utmed riksväg 19 mellan Ystad och Kristianstad. I byns pittoreska centrum finns ett kullerstensbelagt torg omgivet av butiker och kafé. Byn har också gjort sig känd för den populära och omskrivna restaurangen Daniel Berlins Krog. Ytterligare en omskriven verksamhet är Österlens Chokladfabrik - väl värd ett besök. I den stora och välsorterade handelsträdgården hittar du allt för din trädgård.  Dessutom ligger Skåne Tranås strategiskt när det gäller att fånga in allt det vackra som Österlen erbjuder av natur- och kulturupplevelser.

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea108 Kvm
Tomtarea1180 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 plan
Byggnadsår1975
FasadTegel och trä
TakTakpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnGjuten platta
GrundmurBetong
Fönster2-glasfönster
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad713 000
Tomt188 000
Totalt901 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme19 800 kr/år
Vatten/Avlopp6 000 kr/år
Renhållning1 550 kr/år
Försäkring6 050 kr/år
Total driftkostnad33 400 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel samt uppvärmning av spabadet året om.
Kök
Badrum
Sovrum
Vardagsrum
Matplats
Kök
Kök
Matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum/Kontor
Sovrum/Kontor
Groventré
Hall
Uterum
Uterum
Uterum
Uterum
Trädgårdssida
Spabad
Gatusida
Friggebod
Planskiss