Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
4 500 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
3 900 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2021-11-22 19:18
Budgivare 1: 3 900 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2021-12-04 14:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSjöbo Ora 1:3
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris4 500 000 kr
Byggnadsår1955
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad39 388 kr/år

Trelängad skånegård med verksamhetslokal

Anklam Orehus, Tomelillavägen 516-10 | Sjöbo

Den vackra allén löper som en grön korridor fram till den stora gårdsplanen med en klassisk trelängad skånegård. Längs vägen breder den parkliknande trädgården och den fina marken ut sig.
Drömmer du om ett lantligt boende med närhet till Sjöbo och med potential utöver det vanliga? Detta är möjligheternas fastighet, här presenteras en unik chans att bedriva verksamhet i anslutning till ert hem. Låt fantasin flöda och upptäck era möjligheter!
På strategiskt utmärkt läge ligger denna speciella fastighet, som består av en bostadsdel, åkermark på närmare tre hektar, uthuslänga med verkstad, garage och stall samt en stor fristående lokal
Hästgård, B & B, gårdsbutik, odling, generationsboende, verksamhet är bara några tankar, här kan era drömmar förverkligas!
Bostaden har totalt fem generösa rum varav tre är möjliga sovrum, fördelad med stora sällskapsytor samt badrum och ett sovrum på entréplan, och på övre plan finns ett stort sovrum samt allrum/sovrum.
Välkomna!

Planbeskrivning

Entré
Väl väderskyddat kliver vi in i hallen som använd som vardagsingång. Hallen öppnar upp sig och bildar en vinkel, här får vi plats att hänga ytterrocken och ställa av skorna. En groventré med klinker tackar ingen på landet nej till - perfekt när man kommer från stallet eller när smutsiga hundar ska in. 

Badrum
På vägen mot tvättstugan finner vi badrummet som kan vara i behov av en uppdatering, toa, vask och dusch är dagens utrustning.

Tvättstuga
Intill badrummet via entrén finns en stor tvättstuga som erbjuder både torktumlare, tvättmaskin, grovvask och bra arbetsbänk. 

Vi passerar hallen tillbaka och finner här en trappa upp till vinden, kan framtida utbyggnadsmöjligheter? 

Kök
Stort och ljust kök med flera dekorativa inslag bland annat en takljuskupol som skänker både ljus och en stor portion trivsamhet. Stor matplats och fönster i två väderstreck - utsikt över såväl innergården som över trädgården. Perfekt med utgång till ett stort trädäck där man njuter av solen de flesta av dagens timmar tillika vindskyddat tack vara gårdens utformning Den maskinella utrustningen består av häll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin och kyl, frysen finner vi i tvättstugan

Vardagsrum och matsal
Från köket kliver vi in i matsalen och vardagsrummet med vackert murad spis Här får man plats med såväl soffgruppen som med matrumsmöblerna. Härligt ljust rum med rikligt ljusinsläpp från två väderstreck och vackert trägolv. Utgång till uteplats.

Allrum/Hall
Bostadens finentré används sparsamt idag, här finns bra förvaring i flera garderober och trappa till ovanvåningen. Rummet passar perfekt som lekrum, kontor eller bibliotek.

Sovrum
På östergaveln finner vi nedre plans sovrum. Här får man med enkelhet plats för dubbelsäng och kläderna hänger vi i garderoben. Det generösa utrymmet ger plats till mycket mer kanske barnsäng och sminkhörna?

Övre plan
Från finentrén kliver vi upp på övre plan där vi möts av ett stort allrum med full uppsikt över gården och även utsikt över den skånska slätten. Här har man goda möjlighet att inreda ytterligare ett rum samt att bygga vidare mot vinden. 

Sovrum
Sovrummet på detta plan är beläget i den stora utbyggnaden mot trädgården. Här har man en ljuvlig utsikt med ett glasparti som sträcker sig över hela gaveln och även utgång till stor balkong.

Källare
I källaren, som bara nås utifrån, finner vi värmeanläggningen och delvis förvaringsutrymme 

Ekonomibyggnader

Carport
Från sovrummet kommer vi ut i en dubbel carport och vidare till uterum/garage som har utgång till uteplatsen

Verksamhetslokal
Stor verksamhetslokal på ca 18X18 meter med kontorsdel och en liten toa, isolerad plåthall med trädgårdsplattor, port med gångdörr med en porthöjd på ca 2,40 meter

Garage/Verkstad – ca 60 kvm.
Garage med port, gjutet golv med smörjgrop och vind för förvaring över hela.
I samma länga som garaget finner vi ytterligare garage/verkstadpå ca 35 resp 70 kvm och lager på ca 30 kvm. Allt uppvärms med luft/luft värmepump En länga att nyttja som den är eller varför inte sätta i glaspartier och använda som galleri/ateljé?

Stall
i den västra längan finner vi ett stall med två hästboxar och utgång mot äldre gödselplatta
Loge
Stor loge som i dag används som garage/förråd. I anslutning finner vi ett par mindre förråd och vidare kommer vi till en överbyggd altan där vi finner bostadens ingång, nergång till källaren och utgång till trädgården i väster

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Eriksdal

Eriksdal ligger vid Fyledalens västra utlöpa. Fyledalen är en djup dal som är ett av Sveriges mest värdefulla naturområden beläget i gränstrakterna mellan Sjöbo, Tomelilla och Ystad kommuner. Ett paradis för fågelskådare samt ett eldorado för den som vill njuta av sällsynta växtarter och ett rikt djurliv. Några kilometer västerut finns ännu fler naturupplevelser, Snogeholms strövområde är känt för sin vackra natur, friluftsliv och för den fina bad och fiskesjön. Från Eriksdal är det ca 10 kilometer till Sjöbo tätort och ca 20 kilometer till Ystad centrum både Ystad och Sjöbo erbjuder ett rikt utbud av restauranger och butiker samt goda kommunikationer.

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea152 Kvm
Biarea10 Kvm
Tomtarea28564 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1955
FasadPuts
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund, källare och gjuten platta
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningBergvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 109 000
Tomt689 000
Totalt1 798 000
År2020
Kod120

Driftkostnad

El30 000 kr/år
Vatten/Avlopp1 000 kr/år
Renhållning3 188 kr/år
Försäkring5 200 kr/år
Total driftkostnad39 388 kr/år
Kök
Vardagsrum
Lokal
Badrum
Allrum
Allrum
Hall
Sovrum
Matplats
Detalj
Matplats
Vardagsrum
Detalj
Tvättstuga
Sovrum
Allrum
Uterum
Lokal
Kontor
Toa lokal
Stall
Garage
Garage
Förråd
Förråd
Garage
Garage
Garage
Privat
Trädäck
Carport
Uteplats
Uteplats
Lokal
Fin innergård
Trädgårdssida
Trädgårdssida
Gårdssida
På avstånd
På avstånd
Gårdssida
Planskiss
Planskiss