PRIS
795 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2019-12-07 12:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningAndrarum 22:2
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris795 000 kr
Byggnadsår1960
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad46 733 kr/år

Andrarums församlingshem

Andrarum 2202 | Brösarp

I liten trivsam bymiljö, med härlig natur runt knuten finner vi denna generöst tilltagna och gediget byggda villa, i dag nyttjat som Andrarums församlingshem. Möjligheterna är otroliga, både till att skapa ett unikt boende eller att kombinera boende med egen verksamhet. Inne möts vi av en trivsam atmosfär i en stor välkomnande hall, stor sal med öppet upp i nock, vilken rymd, härligt! Uppe finner vi en komplett lägenhet och vindsutrymme medan vi i källaren finner hobbyrum, badrum, allrum och ett garage. Även tomten är generöst tilltagen med flera parkeringsplatser, stora gräsytor och nyare trekammarbrunn. Välkomna på visning!

Övrigt

Värmepumpen renoverades i januari 2019 med bland annat kompressorbyte.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Andrarum

I det mjukt böljande skånska landskapet i Albo härad, på Linderödsåsens sydligaste utlöpare, hittar vi byn Andrarum. Det är Skåne, javisst, men inte slättens Skåne. Här uppe på åsen är det lite vildare, lite kargare, mer omväxlande.
Den långa vackra allén från slottet till byn ger oss en tydlig markering av hur nära byn varit knuten till Christinehof. Förekomsten av alléer har gjort att många vägar är ursprungliga, även om grus här och var bytts mot asfalt. Dominerande träslag i samtliga alléer är kastanj.
Naturen runt Andrarum är fascinerande, där betade hagar blandas med skogsdungar med såväl löv- som barrträd. Här och var kan vi även hitta mycket gamla ekar. Runt byn finns ett antal fornlämningar.
Det finns således gott om härlig natur för friluftsliv och sport. Med stor framgång engagerar Andrarums IF många orienteringsintresserade i alla åldrar. Närmaste byar med skolor, affärer, restauranger, bibliotek, sjukvård är Brösarp och Lövestad, båda ungefär 10 kilometer från Andrarum.

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum1
Lokalyta227 Kvm
Biarea190 Kvm
Tomtarea1648 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1960
Byggnadsår kommentarenligt Tomelilla Kommun
FasadTegel Puts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTroligen Tegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningBergvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

År2018
Kod827

Driftkostnad

Värme39 000 kr/år
Vatten/Avlopp983 kr/år
Renhållning1 650 kr/år
Försäkring5 100 kr/år
Total driftkostnad46 733 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel, denna kostnad är beräknad utifrån förbrukning jan-okt 2019 uppräknat och justerat till årsbasis.
Sal
Från trappans vilplan
Kök
Allrum
Hall
Hall
Sal
Samlingsrum
Samlingsrum
Kök
Lägenhet
Lägenhet
Kök i lägenhet
Toalett lägenhet
Trapphus
Hobbyrum
Hobbyrum
Pentry i hobbyrum
Dusch
Toa
Toa
Garage/förråd
Trädgårdssida
Pampig Entré
Planskiss
Gatusida
Planskiss
Planskiss