Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 800 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-09-19 12:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2020-09-19 13:00
Fullbokad

2020-09-19 13:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2020-09-19 14:00
Fullbokad
Fullbokad
2020-09-21 16:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2020-09-21 17:00
Fullbokat
Fullbokad
2020-09-27 11:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTomelilla Nedraby 5:5
Antal rum13 rum och kök
Varav sovrum6-9
Pris1 800 000 kr
Byggnadsår1939
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad36 781 kr/år

Allevads andelsmejeri

Allevad 505 | Tomelilla

Några få gånger blir fantastiska och särskilda fastigheter till salu och detta är ett sådant tillfälle. Välkomna till denna unika och sällsynta chans att förvärva ett gammalt mejeri. Detta är en perfekt möjlighet för den händige då husen har ett större renoveringsbehov men i rätt händer kan bli något helt fantastiskt och unikt, flera gamla bevarandevärda detaljer finns kvar. Med den skånska slätten som närmsta granne, en bit från allfartsvägarna och med den porlande Nybroån skönt slingrande i tomtgräns är läget ljuvligt. Helt klart en rogivande plats för rekreation, avskildhet och boende.
Med denna fastighet följer många möjligheter och idéer B&B, caféverksamhet, lägenheter för uthyrning eller kanske ett magnifikt och storslaget boende i en rymlig bostad med stora rum, vackra fönster och rejäla takhöjder. Potentialen är näst intill obegränsad och bara den egna fantasin sätter gräns. Ni har idéerna, här finns fastigheten och möjligheterna. Välkomna på visning, se era idéer förverkligas

Info

Friliggande garage om ca 10X6,5 meter

Enligt information från miljöförbundet så är det enskilda avloppet en trekammarbrunn med infiltration som godkändes av dem vid en inventering den 26 mars 2019.

 Fastighetens gräns är i nuläget inte bestämd, ansökan om gränsbestämning av fastighetens östra gräns är insänd till Lantmäteriet, i dagsläget är det osäkert när förättning och beslut i ärendet kan ske. 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum13 rum och kök
Varav sovrum6
Boarea152 Kvm
Biarea141 Kvm
Tomtarea4936 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1939
Byggnadsår kommentarMejeribyggnaden troligen äldre
FasadTegel och puts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel m.m
BjälklagBetong och trä
GrundläggnBetongplatta och källare
GrundmurGråsten och betong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten, enskilt avlopp
UppvärmningPellets och fastbränsle
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad706 000
Tomt490 000
Totalt1 196 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme18 865 kr/år
El8 014 kr/år
Vatten/Avlopp3 890 kr/år
Renhållning1 690 kr/år
Försäkring4 322 kr/år
Total driftkostnad36 781 kr/år
Översikt
Bostadsbyggnad
Detalj
Detalj
Detalj
Detalj
Detalj
Detalj
Detalj
Detalj
Rum mejeriet
Rum mejeriet
Rum mejeriet
Rum mejeriet
Rum mejeriet
Lokal mejeriet
Lokal mejeriet
Lokal mejeriet
Lokal mejeriet
Lokal mejeriet
Lokal mejeriet
Lokal mejeriet
Lokal mejeriet
Rum mejeriet
Lokal mejeriet
Pannrum mejeriet
Rum mejeriet
Rum mejeriet
Rum mejeriet
Rum mejeriet
Rum mejeriet
Hall
Rum mejeriet
Stabilt
Detalj
Kök bostad
Rum bostad
Rum bostad
Rum bostad
Rum bostad
Rum bostad
Entré
Hall
Rum bostad
Rum bostad
Vind bostad
Rum bostad
Rum bostad
Badrum
Garage
Översikt
Översikt
Mejeribyggnad
Bostadsbyggnad
Mejeribyggnad
Entréplan mejeriet
Ovanvåning mejeriet
Entréplan bostad
Övre plan bostad
Källare bostad