Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 595 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningBrösarp 59:2
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Pris2 595 000 kr
Byggnadsår1959
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad38 026 kr/år
EnergiklassC

Gedigen & välskött bostad

Albovägen 4 | Brösarp

Välkomna till denna välskötta och trivsamma bostad vilken uppfördes år 1959 för att tjäna som Poliskontor med tillhörande arrest under ett par år. Efter det har det bedrivits både dam- och herrfrisering av dåvarande ägare.
Bostaden har renoverats av nuvarande ägare genom åren med bla nytt kök, nya fönster 3-glas och är försett med ett ekonomiskt värmesystem i form av vattenburet system med luft-/vatten, solceller och med en härligt värmande kamin.
Välvårdad trädgård, allt detta på ett utmärkt läge vid backarna, där busshållplats och Brösarps serviceutbud är bara ett stenkast bort.

Välkomna på visning!

Planlösning

BOTTENPLAN

HALL
Du välkomnas av hallens rymlighet och med plats för goda förvarings- och avhängningsmöjligheter. Från hallen kommer du vidare in i bostaden till köket, sovrummen och vardagsrummet. 

Gemensamt för de båda sovrummen, är de de fina tegelvalven som enkelt stängs till med skjutdörrar.

SOVRUM 1
Rummet har ett härligt ljusinsläpp och med en stor, rymlig garderob.

SOVRUM 2
Består av två rum med ett separat sovrum. 

SOVRUM/KONTOR
Perfekt som hemmakontor/hobbyrum. 

KÖK
Köket totalrenoverades 2016-2017. Bänkskiva i kompositsten. Utrustningen består av spishäll, ugn, spisfläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Från köket kommer man ut till trädäcket och vidare ut i den härliga trädgården.

ALLRUM
Ljust och trivsamt allrum med tre fönster för härligt ljusinsläpp. Kamin för både hög mysfaktor och värme. Parkettgolv.

ÖVRE PLAN
Ovanvåningen har två rum i vardera gavel. Idag används det ena som sovrum och det andra som tv rum. 

KÄLLARE
Källare med pannrum, tvättrum med tvättmaskin och torktumlare. Ett rum med en rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Här är det utgrävt, isolerat och vattenburen värme för bra komfort.

En avdelning med en stor dusch (golvbrunn ej utbytt), bastu, handdukstork (vatten och el). Golvvärme vattenburen. Här finns det gott om plats för ett tex hörnbadkar med hemma spa!

Renovering/underhåll

Merparten av elementen är utbytta, likaså elen (2003). 

Centraldammsugare

2006 Uteplatsens trädäck utanför köket. Markis. 

Köket är från 2016-2017. Bänkskiva av kompositsten. Kombinerad kyl- och frys, häll, ugn och köksfläkt. Vattenburen golvvärme. Nya vattenledningar och delvis nytt avlopp. 

Fönsterna på nedreplan, 3-glas, 6 stycken, utbytta för 2 år sedan.  

Fiber

Vattenledningen in till huset, utbytt på 80-talet. 

2022 Installerat solceller

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Brösarp

Brösarp i Tomelilla kommun är ett litet stycke paradis på jorden för både gammal och ung. Gästgivaregården ligger mitt i byn och är en samlingspunkt för många. Här erbjuds restaurang, hotell, spa och konferensmöjligheter. Servicegraden i byn är hög med alla bekvämligheter som vårdcentral, livsmedelsbutik, äldreboende och skola upp till årskurs 6. Varje år anordnas en av Sveriges bästa antikmässor och lockar besökare från hela världen. Brösarp har ett aktivt kulturliv med många aktiviteter.

I Brösarp bor man i bymiljö med naturen inpå knuten och knappt en mil från havet. Brösarps Backar är den norra porten till Österlen och hemvist för korna i Bregott-fabriken. Öst och väst om Brösarp breder detta backlandskap ut sig och skapar en lika fantastisk känsla för de som närmar sig som för de som lämnar Äppelkusten. Uppe på någon av backarna med havet som bakgrund och ångtåget visslande i förgrunden känns man förflyttad till en annan tid. Andas in och njut!

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Tomtarea985 Kvm
Boarea150 Kvm
Biarea114 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1959
Byggnadsår kommentarTillbyggnadsår 1989
FasadTegel
TakTakpannor
StommeSiporex
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
Murstock9 kanaler
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump, jordvärme, ved- och pelletspanna, kamin och solceller
Ventilation och kylaMekanisk frånluft
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad725 000
Tomt262 000
Totalt987 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El23 232 kr/år
Vatten/Avlopp8 222 kr/år
Renhållning2 532 kr/år
Försäkring4 040 kr/år
Total driftkostnad38 026 kr/år
Allrum för att både äta och umgås med en värmande kamin
Välkomnande entré
Rymlig hall
Rum 1
Rum 2 med separat sovrumsdel
Fint kök med praktiska arbetsytor
Altandörr som leder ut till husets baksida
Snyggt!
Kontor/sovrum
Hallen som med trappan leder upp till ovanvåningen
Sovrum
Vardagsrum
Toalett
Bra med förvaring i garderoberna som är placerade i källaren
Väl tilltaget duschutrymme med bastu
Tvättrum
En av trädgårdens härliga platser för att avnjuta en måltid och umgås
Uppväxt och insynsskyddat
Solcellspanelerna
Bra med plats för att parkera bilarna
Bottenvåning
Ovanvåning