Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
3 450 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-05-22 13:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTrunnerup 11:4
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Pris3 450 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad63 700 kr/år
EnergiklassG

Lantligt med ljuvlig utsikt och rikt djurliv

Åkesdal Trunnerup 114 | Rydsgård

Livet på landet, här råder ett lugn som är en ynnest att få uppleva. Här kan man njuta av solens alla timmar tack vare flera härliga uteplatser och den fina lummiga trädgården med milsvid utsikt över ett böljande landskap. Här har man även lyxen att få den inte alls ovanliga synen av fasan, rådjur och kvittrande fåglar.
Man välkomnas till den drygt 2 ha stora gården av en charmig uppfart och generös gårdsplan. Förutom fina pardörrar, synliga bjälkar och inglasad veranda erbjuder hemmet ett stort lantkök med vacker gammal vedspis och därtill mönstrad kopparkåpa samt ett trivsamt vardagsrum med en braskamin att mysa framför över en kopp choklad efter en kylig höstpromenad. Ett generöst badrum med plats både för ett ångande bad, dusch och loungemöbler samt ett rogivande sovrum och groventré med tvättstuga har också färdigställts. På nedanvången återstår att färdigställa ett gavelrum samt så finns utmärkt utbyggnadsmöjligheter på ovanvåningen, trappan finns redan på plats.
Välkomna!

Planbeskrivning

Hall:
Via välkomnande innergård når vi bostadens entré där ni möts av en ljus och rymlig möblerbar hall - perfekt för familjens tillhörigheter och ytterkläder. Det praktiska träliknade klinkergolvet harmonierar fint med köket och vardagsrummets trägolv. Hallen är centralt placerad och sammanlänkar kök, vardagsrum, sovrum
Kök/Matplats:
Här hittar ni ett genomgående lantkök med genuin charm, smyckat med en gammal vedspis samt en unik mönstrad kopparkåpa, fina golv och charmiga äkta bjälkar. Den maskinella utrustningen består av spis (2018), fläkt, diskmaskin samt kyl och frys båda från 2022. Det generösa köket ger utrymme för lyxen att välja matplats, antingen invid fönstret som blickar ut mot innegården eller längre in i rummet utan insyn.
Groventré/Tvättstuga
Längs boningshusets gavelsida har groventrén sin självklara plats. Det stora rummet ger praktiska möjligheter både till mycket förvaring och en generös tvättstugedel med tvättmaskin (2018), torktumlare och grovvask. Intill finner vi ett mindre utrymme för värmepannan, här finns även nedgång till en liten källare för inkommande vatten.
Badrum:
Generöst badrum med plats för mys, utfört med kakel och klinker i modernt och harmoniskt färgval. Yta ger er möjligheter till både bad och dusch samt sköna fåtöljer, wc och vit kommod med spegel ovan samt handdukstork.
Sovrum:
Från hallen nås hemmets sovrum med vacker utsikt mot gårdssida. Här ligger ett ljust golv, väggarna är tapetserade i en ljus nyans och ett ljust mönstrat tak med synliga bjälkar.
Vardagsrum:
Via vackert mönstrade glasdörrar kommer vi till ett trivsamt vardagsrum med ett fint ljusinsläpp från verandadelen. Ljust vackert gammalt trägolv i skön harmoni med ett vackert mönstrat klinkergolv, ljust tak och en lantligt grön nyans på väggarna. Även de breda golvlisterna, den mysiga kaminen och utsikten över de lantliga vyerna ger rummet sin alldeles speciella karaktär och ombonande känsla. Härifrån kommer vi vidare till uterum och salen, trätrappan som tar er upp till övervåningen finner vi också här
Uterum:
Uterum som suddar bort gränserna mellan ute och inne med sin vackra vy och sina stora glaspartier ut mot natur och landskap. Under stora delar av året öppnar vi gärna upp de stora skjutdörrsparterna och får en direkt access till den härligt trädgården.
Sal:
Här har ni möjlighet att skapa efter eget tycke och smak, en vacker öppen spis, fina spegeldörrar och ett mönstrat tak finns redan och är kanske värt att bevara.

Övervåning:
Även här finns möjlighet att inreda efter eget huvud, kupa med vidunderlig utsikt, avloppsrör till bad/toa och trappa upp finns redan på plats.

Uthus

Intill bostadshuset ligger en länga som huserar verkstad och förråd samt garage varav ett öppet, port finns. I bortre ändan finner vi logdelen på ca 9X6,5 meter. Längan är i behov av renovering.
Vidare kommer vi till stallbyggnaden, en välhållen byggnad med putsad fasad och plåttak på ca 13x6,5 meter samt ca 9,5X6,5 meter i vinkeldelen.
Väster om boningshuset finner vi en byggnad som huserar ett garage på ca 7X6,5 meter samt vidbyggt äldre hönshus
Väster om logen ligger en maskinhall på kring 8,5X7 meter
Dessutom ett uthus öster om stallbyggnaden om ca 12X5 meter

Trädgård/mark

Ljuvligt uppväxt trädgård i bästa solläge med mycket att upptäcka, flera uteplatser, kaffegrotta och vattenfall som idag är igenväxt är bara något. Utemiljön låter sig inte lättvindigt fångas i ord och bild. Hur skildrar man fågelsång från den närliggande våtmarken, rådjurens bröl eller fasaners läte? Hur fångar man doften från omgivningarna och vindens susande i trädkronorna? Hur beskriver man smaken av egenhändigt plockade bär och frukt? Syn, hörsel, smak, luktsinne och känsel behövs för att åstadkomma en helhetsupplevelse.

Enligt uppgift från tidigare ägare så finns kullerstenssättning under det övre lagret på gårdsplanen. 

Renovering och underhåll

Renoveringarna är gjorda under de senaste 10 åren, alla golv har grävts ut och materialet bytts ut, grundmurarna har murats på och tätats. Därefter har golvet gjutits alternativt så har ny torpargrund lagts. Vidare har alla väggar tilläggsisolerats.
Renoverat skorstenar till godkänt skick
All VA är bytt, även ny slang från reningsverket till dike.
All el är bytt m.m

Nytt minireningsverk installerades 2009
Fiber har installerats.
Vattenprov utan anmärkning 2021

Spabad tar ägaren med sig till sitt nya boende.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Rydsgård

I trivsamma och mysig byn Rydsgård har du gångavstånd till både serviceutbud, skola, förskola och underbara grönområden. Här finns en låg- och mellanstadieskola, ny öppnar HT2022 den nuvarande kommer att vara verksam tills dess. Bruksgården erbjuder både äldreboende och förskola. Här finns även många fina promenadsträckor och platser för friluftsliv. Om du är ute efter shopping och nöjen så ligger både Ystad och Malmö en kort resa bort. Bostaden ligger även på ett perfekt pendlarläge med påfart till E65an samt med närhet till tågstation med jämna avgångar till såväl Ystad som Malmö, resan till Malmö med tåg eller med bil via E65 endast tar drygt halvtimmen. Och på 20 minuter med bil når du Malmö Airport/Sturups flygplats.

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea150 Kvm
Biarea165 Kvm
Tomtarea23035 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1909
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, lersten och leca
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund, gjuten platta och källare
GrundmurGråsten
MurstockMurad
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 309 000
Tomt446 000
Totalt2 331 000
År2020
Kod120

Driftkostnad

El45 500 kr/år
Vatten/Avlopp4 500 kr/år
Sotning500 kr/år
Renhållning2 200 kr/år
Försäkring11 000 kr/år
Total driftkostnad63 700 kr/år
Driftkommentar25500 kwh
Kök
Badrum
Inbyggd veranda
Vardagsrum
Vardagsrum
Mysigt
Vackert
Vardagsrum
Sovrum
Hall
Entré
Detaljer
Badrum
Vackert
Kök
Matplats
Groventré
Tvättstuga
Uterum
Sal
Charmigt
Utbyggbar vind
Vind
Stall
Uthus
Garage
Maskinhall
Gårdssida
Trädgårdssida
Entré
Trädgårdssida
Stallänga
Gårdsplan
Uteplats
Översikt
Översikt
Översikt
Översikt
Översikt
Översikt
Planskiss