Visänga-gård i ljuvlig miljö

Visänga, Månslundavägen 130-69 | Brösarp

Visänga- härligt charmigt och poetiskt, gårdsnamnet för tankarna till stämningsfull naturskön stillsamhet, och vi blir inte besvikna. Infartsvägen med sina skönt formade kullar och dalar skvallrar om vad vi skall mötas av. Omgiven av vidsträckta fält, skogsdungar på håll och en betagande utsikt ligger denna genuina Skånegård, med historia från mitten av 1800-talet helt ostört. Fågelkvitter, stork och kronhjort är bara ett axplock av traktens vilda djurliv. Ett par beteshagar omges både av en fågeldamm och en lövträdsallé som avslutas vid den gamla fina stenvalvsbron. I den generösa trädgården har ägarna planterat och bevarat ett 20-tal arter lövträd och buskar, ”Det är ett privilegium att få bo så här”. Gårdsbilden är genuint skånsk med en öppen innergård, byggnaderna är i perfekt skick och har underhållits väl med bland annat nya fönster, nya takstolar på logen och nybyggd glasveranda. Välkomna på visning!

Bostadsbyggnad

Bostadshuset är ett gammalt så kallat salshus och är generöst i sin storlek med högt i tak, synliga gamla bjälkar och dekorativa dörrar.

HALL:
I entrén möts vi av ett praktiskt klinkergolv som fortsätter in i den intilliggande groventrén som även rymmer panna och en extra toa, mycket praktiskt när kreativiteten flödar utomhus. Båda utrymmen är väl försedda med möjligheter till förvaring av ytterkläder och skor. I entrén finner vi även den snyggt svängda trätrappan till ovanvåningen.

KÖK:
Härligt generöst kök med rogivande utsikt över böljade landskap, köket är fullt funktionellt med bra förvaringsmöjligheter, goda bänkutrymmen och härlig retrokänsla.

VARDAGSRUM, SAL och BIBLIOTEK
Sällskapsrummen är öppna och generöst tilltagna med ett härligt ljusflöde från de nya varma fönstren. I vardagsrummet kan ni njuta av en skönt värmande kamin, salen erbjuder utgång till glasveranda och en charmig gammal glasdörr mot kontoret. Biblioteket är som gjort för att sluka en god bok till ackompanjemang från kakelugnens sprak.

GLASVERANDA:
Nybyggt, en plats för daglig njutning, kanske då och då med ett glas punsch.

HALL/KONTOR:
Hall som nu använd som kontor.

SOVRUM:
På gaveln ligger våningens sovrum, avskilt och rogivande

BADRUM:
Praktiskt intill sovrummet, harmoniskt färgsatt kakel och klinker, dusch.

Om ni önskar finns det utrymme att fortsätta med att bygga fler rum, på ovanvåningen möts vi först av ett vindsutrymme följt att två sovrum båda med betagande utsikt samt därefter ytterligare ett vindsutrymme.  

Uthusbyggnader

STALL:
Stabil gråstensbyggnad i vinkel med högt i tak. Detta är möjligheternas byggnad, utmärkt för djurhållning, eller är det här din konst ska skapas och ställas ut? Eller kanske göra om stallet till en festsal för både middag och dans i glada vänner sällskap, varför nöja sig med det ena, utrymme finns för både och. ca 400 kvm

LOGE/GARAGE:
Stenloge som renoverat varsamt så att den gamla charmen bevarats, nya bjälkar, nya portar och nytt tak säkerställer många fler års bekymmerslöst användande. En perfekt byggnad för garage och förvaring. ca 220 kvm

GARAGE:
Fristående garage med verkstadsdel. ca 70 kvm

Servitut

Officialservitut väg, Last
1265-1938 - 1, 2017-10-24

Avtalsservitut väg, Förmån
11-IM2-92/2217 - 1

Gårdsplan

På gårdsplanen är lagt över 200 kvm gångar med skiffer från ytterhogdal, ett flertal bänkar i komstasten, på delar av gårdsplanen finns den gamla kullerstenläggningen kvar, numera övertäckt. Vinodling, fina trädgårdsanläggningar samt ett 20 tal arter lövträd och buskar berikar utemiljön.

Borrad brunn säkrar vattentillgång och kvalité samt godkänd trekammarbrunn från 2005.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea21894 Kvm
Boarea165 Kvm
Biarea165 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1870
FasadPlåt
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeKorsvirke, tegel och lersten
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund
GrundmurGråsten
MurstockMurad med keramikrör
Fönster3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
UppvärmningKombipanna ved/el
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber finns vid landsvägen

Taxeringsvärde

Byggnad560 000
Tomt140 000
Totalt700 000
År2018
Kod120
Badrum
Sal
Glasveranda
Hall
Bibliotek
Sovrum
Kontor/Hall
Vardagsrum
Ståtligt
Härligt
Vardagsrum
Kök
Kök
Groventré/Pannrum
Sovrum
Sovrum
Tvättstuga
Vind
Vind
Loge
F.d stall
Stall
Stall
Verkstad/Garage
Garage
Gårdssida
Stallbyggnad
Garage
Loge
Trädgårdssida
Gårdssida
Trädgårdssida
Trädgårdssida
På avstånd
Fritt läge
Trädgård
Härliga vyer
Härliga vyer
Från allén
Damm
Liten å
Planskiss
Planskiss
Karta
PRIS
2 800 000 kr eller högstbjuande
Högsta bud
2 900 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2019-04-25 16:49
Budgivare 1: 2 900 000 kr

2019-04-24 16:51
Budgivare 2: 2 850 000 kr

2019-04-23 15:31
Budgivare 1: 2 800 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar
2019-04-28 11:00
Meddela att ni kommer!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningRY 2:20
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum2-3
Tomtarea21894 Kvm
Boarea165 Kvm
Biarea165 Kvm
Pris2 800 000 kr
Byggnadsår1870
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad18 126 kr/år