Pampig villa med dubbelgarage

Vilbovägen 16 | Köpingebro

Högt i tak, takrosetter och tapet av gyllenläder är bara några av de attribut som kännetecknar den gedigna gamla banvaktare villan i Svenstorp.
Bostaden är väl planerad med stora rum och tre sovrum. Husets hjärta, köket, är en plats man gärna stannar långa stunder och umgås med familjen - ljust, fräscht och stilrent. I anslutning till kök ligger vardagsrummet med originaltapet av gyllenläder och schablonmålningar, precis som hör huset till.
Stort dubbelgarage med gott om plats för att mecka och med bra arbetsbänkar. Fantastisk trädgård med flertalet planteringar och inte minst ett växthus.
Välkomna att uppleva denna villa på visning!

Planbeskrivning

Hall
Från gatusidan kliver vi in i hallen, klinkers på golv delvis med golvvärme. Gott om plats för ytterkläder. Härifrån kommer både till övre plan, vidare till resterande rum i entréplan och till garaget.

Kök
Stort och ljust Ikea kök från 2014 med klinkers och golvvärme. Vid matplatsen blickar man ut över den fantastiska trädgården när middagen avnjuts. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spishäll, ugn, inbyggd micro. Den vackra och skönt värmande vedpannan är ett bra stöd under de kalla vintermånaderna.

Vardagsrum
Intill kök ligger vardagsrummet med parkett på golv och vacker originaltapet av gyllenläder tillsammans med schablonmålningar på väggarna.

Sovrum
Sovrummet på nedre plan, i anslutning till kök, är ett stort rum med hel garderobsvägg.

Badrum
Intill hallen ligger det helkaklade badrummet med golvvärme, wc, handfat, dusch och toppmatad tvättmaskin.

Övre plan
Allrum
Från entrén kommer vi upp på övre plan och välkomnas av ett allrum. Ett utmärkt kontorsutrymme om så önskas, eller varför inte extra allrum till barnen?

Sovrum
Ljust gavelrum i bra storlek med plastmatta på golv.

Sovrum
I kupan ligger ytterligare ett sovrum med plastmatta på golv.

Toalett
Praktiskt med toalett även på övre plan, wc och handfat.

Liten källare
Från hallen når vi källaren där vi finner bland annat varmvattenberedaren och ackumulatortank.

Tomt och övriga byggnader

Garage
Stort garage på 72 kvm med dubbla portar som nås från bostaden via branddörr. Förutom gott om utrymme finner vi här även arbetsbänkar, mindre kontorsrum, grovvask och torktumlare.

Trädgård
Fantastisk trädgård med inte bara en utan två uteplatser, varav en under motordriven markis om så önskas. Växthus och flertalet planteringar för den trädgårdsintresserade.

En viktig detalj för den fiskeintresserade kan vara att fastigheten har fiskerätt i Nybroån, fantastiskt!

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Köpingebro

I byn finns bland annat bibliotek, skola, förskola, sporthall, ungdomsgård, livsmedelsaffär med manuell köttdisk, pizzeria/restaurang, café, läkarpraktik, hårsalonger, det antroposofiska äldreboendet Vigs Ängar. Byn har många aktiva föreningar, förutom byalaget bland annat scoutkår, idrottsförening och pensionärsförening.

Cykelavstånd via belyst cykelväg till sandstrand och golfbanor i Nybrostrand.

Pågatågen har avgångar med en timmes mellanrum till Ystad, Malmö/Köpenhamn och Simrishamn. Numera kan man åka hela vägen till Helsingborg från Köpingebro, utan att byta tåg.

En fantastisk natur finns i direkt anslutning till byn. Bland annat finns det en unik fauna söder om byn mot Nybroån. Fjärilar, grodor, orkidéer med mera. Fina rekreationsområden att besöka, promenera i och studera, utan att behöva ta bilen.

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea1146 Kvm
Boarea131 Kvm
Biarea72 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1923
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
GrundläggnTorpargrund och källare
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningLuft/vatten värmepump och vedpanna
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad786 000
Tomt420 000
Totalt1 206 000
År2015
Kod220

Driftkostnad

Värme12 181 kr/år
El9 444 kr/år
Vatten/Avlopp4 256 kr/år
Renhållning884 kr/år
Försäkring5 284 kr/år
Övrigt8 049 kr/år
Total driftkostnad40 098 kr/år
DriftkommentarRenhållningskostnaden är baserat på månadstömning. Sotning är ej medräknat då man självsotar. Den övriga kostnaden är fastighetsavgiften.
Kök
Kök med matplats
Allrum
Hall
Entré
Sovrum
Kök
Kök
Matplats i kök
Allrum
Badrum
Allrum övre plan
Allrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum i kupa övre plan
Toalett övre plan
Trädgårdssida
Härlig trädgård
Växthus
Stort dubbelgarage
Välkomna på visning!
Planbeskrivning entréplan
Planbeskrivning övre plan
PRIS
1 995 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Marlen Rosberg
070-774 30 77
marlen@bostadida.se
Visningar
2019-05-02
Visning 2/5. Välkomna att kontakta mäklaren för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSvenstorp 11:3
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea1146 Kvm
Boarea131 Kvm
Biarea72 Kvm
Pris1 995 000 kr
Byggnadsår1923
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad40 098 kr/år
EnergiklassE