PRIS
1 050 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2019-08-19 17:30
Visning 19/8 kl.17.30. Visningsanmälan krävs - Välkomna!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Pris1 050 000 kr
Avgift/mån3 722 kr/mån
FöreningBrf. Backängen i Tomelilla
Byggnadsår1986
Byggnadstyp1-plan
Våning1
HissNej
Lgh nrVidegatan 3B
Andelstal, ägande13.25
Driftkostnad32 857 kr/år
EnergiklassF

Rymlig bostadsrättsvilla, markplan i Skogsbacken.

Videgatan 3B | Tomelilla

I bostadsrättsvilla bor du tryggt och bekvämt utan oro för stora utgifter och mängder av skötsel. På eftertraktade Videgatan bor man dessutom på ett lugnt läge, med naturen och rekreationsområdet, Skogsbacken, precis utanför tomten samt med gångavstånd till centrum, skolor och idrottsanläggningar, Härligt! Här kan såväl familjen som paret trivas, med fyra rum får ni gott om plats! Bostaden är mycket välplanerad med nyrenoverat badrum, kök och en bra matplats samt ett vardagsrum med plats för soffa och matbord - perfekt för såväl vardagsmiddagar som festligheter med vänner. På både entré- som trädgårdssida är det härliga utemiljöer, trädäcket är den självklara platsen under sommaren! Bilen ställer ni torrt och tryggt i garaget som ingår i månadshyran. Välkomna till ett bekymmersfritt boende på bästa läge!

Planlösning

Hall
Vi kliver in i en luftig och ljus hall med bra förvaringsmöjligheter, innanför dörren är det klinkergolv och i den inre delen av hallen är det laminatgolv som sedan fortsätter in i vardagsrummet. Hallen är centralt placerad och leder oss till alla bostadens rum, just vardagsrummet nås via ett valv som ger extra rymd åt bostaden. 

Kök
Till höger från hallen når vi köket ett fräscht, nymålat kök där utrustningen består av spis, ny fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Härligt med en matplats i köket, dessutom vid ett trivsamt burspråk!

Vardagsrum
Ljust och snyggt vardagsrum med vita väggar och mörkt laminatgolv. Det finns gott om plats för både matbord och en rejäl soffa. Burspråket med sina stora fönster ger rummet ett härligt ljusinsläpp och en fin vy över trädgården. Från vardagsrummet når vi även trädgården och dess uteplats.

Badrum
Nyrenoverat badrum i harmonisk färgsättning med våtrumstapet på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Utrustningen består av wc, handfat, badkar, tvättmaskin och torktumlare. I badrummet finner vi även varmvattenberedaren och värmepannan.

Sovrum
I bostaden finns tre sovrum, varav ett något mindre – perfekt för familjen men även för er som vill ha kontor och gästrum.

Klädkammare
Perfekt med en separat klädkammare som komplement till garderober och inte minst som förråd!

Övrigt

Garage
Praktiskt med ett eget garage, dessutom med plats för förvaring eller en arbetsbänk exempelvis. 

Tomt
Gräsmattan på entrésidan ägs av Tomelilla kommun men nyttjas och sköts av den boende i 3B - en fantastisk bonusyta! Nyttjanderätt på tomten på trädgårdssidan – area saknas. Fint och trivsamt trädäck under markis.

Övrigt
Alla tak och väggar inne i bostaden målade, tapetserade eller vävda och målade 2017-2019.
Klädkammare: förutom väv och målning väggar även nya hyllor och nytt golv 2018.

 

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra ett bud synligt.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea93 Kvm
FöreningBrf. Backängen i Tomelilla
Avgift/mån3 722 kr/mån
BalkongUteplats

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1986
Fönster3-glas
UppvärmningEl -Luftburet värmesystem
Ventilation och kylaMekanisk till-frånluft (FTX)
TV / DataFiber

Driftkostnad

Värme20 518 kr/år
Vatten/Avlopp8 248 kr/år
Renhållning1 636 kr/år
Försäkring2 455 kr/år
Total driftkostnad32 857 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.
Badrum
Kök
Vardagsrum
Sovrum
Vackert
Trivsam matplats
Kök
Matplats i burspråk
Entré
Hall
Hall
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Uteplats
Uteplats
Entrésida med uteplats
Trädgårdssida
Planlösning