PRIS
1 595 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Marlen Rosberg
070-774 30 77
marlen@bostadida.se
Visningar
2019-05-23 17:00
Visning 23/5 kl.17.00. Visningsanmälan krävs - Välkomna!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningAbborren 12
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum4
Pris1 595 000 kr
Byggnadsår1980
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad42 371 kr/år
EnergiklassD

Modern familjevilla i centrum

Tvärgatan 5 B | Tomelilla

Mer centralt än så här kan man inte bo! Fräscht och ljust kedjehus med öppen planlösning genom stort valv mellan kök och vardagsrum. Trevligt och modernt Marbodalkök från 2010, ljust vardagsrum med utgång till stenlagd och insynsskyddad uteplats, badrum på vardera planen samt fyra sovrum. Garage där bilen står både tryggt och frostfritt samt förråd med gott om förvaring.
Här bor hela familjen bra i många år med gott om plats i ett lugnt område med närhet till centrum. Gångavstånd till buss- och tågstation där vi kan ta oss till både Ystad, Malmö, Köpenhamn samt Lund, Kristianstad och Simrishamn.
Välkomna!

Planbeskrivning

Hall
Från uppfarten kliver vi in i en stor och ljus hall med plastmatta på golv. Härifrån når vi entréplans samtliga rum samt trappa som tar oss till övre plan.

Kök
Trevligt Marbodalkök från 2010, klinkergolv med golvvärme och spotlights i tak. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, ugn, mikro, inbyggd kaffemaskin, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Via altandörr når vi uteplatsen på framsidan där kaffet kan avnjutas i morgonsolen.

Vardagsrum
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett stort och ljust rum med goda gemenskapsytor. Via altandörren kliver vi ut till den stora uteplatsen på husets baksida.

Uteplats
Insynsskyddad och mycket trevlig stenlagd uteplats där man gärna spenderar de varma dagarna. Spabad ingår ej.

Sovrum
Stort sovrum med plastmatta och garderober för förvaring.

Badrum
Helkaklat ljust badrum med golvvärme, wc, handfat i kommod och dusch bakom glasväggar.

Tvättstuga
Intill badrummet ligger tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp (har ej varit igång på många år) och grovvask. Altandörr till framsidan – perfekt om kläderna ska hängas ut på tork.

Övre plan
Hall
Från entréplan via trappan kommer vi upp i ett ljust allrum med plastmatta på golv.

Sovrum
Gavelrum i bra storlek med plastmatta på golv och garderob för förvaring.

Sovrum
Gavelrum i bra storlek med plastmatta på golv och garderob för förvaring.

Badrum
Ljust badrum med plastmatta, wc, handfat och badkar.

Sovrum
Stort och ljust sovrum med plastmatta på golv och skjutdörrsgarderober.

Tomt och övriga byggnader

Garage och förråd
Här står bilen både tryggt och frostfritt. Innanför garaget finns ett förråd med gott om förvaring.

Uteplats
Stor stenlagd uteplats på husets baksida. Mindre gräsmatta och uteplats på framsida.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum4
Tomtarea260 Kvm
Boarea130 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1980
FasadTegel
TakBetongpannor
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningLuft/luft värmepump och oljefyllda elradiatorer
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad670 000
Tomt163 000
Totalt833 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme29 048 kr/år
Vatten/Avlopp7 624 kr/år
Samfällighet500 kr/år
Renhållning1 623 kr/år
Försäkring3 576 kr/år
Total driftkostnad42 371 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Sotningsavgift för sotning av den mekaniska ventilationen via köksfläkten sker var 10:e år och har en kostnad på 3 010.
vardagsrum
Kök
Badrum
Sovrum
Hall
Entré
Hall
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum mot kök
Sovrum
Tvättstuga
Allrum övre plan
Allrum övre plan
Sovrum
Sovrum
Uteplats med morgonsol på framsida
Badrum
Uteplats på baksida
Uteplats
Uteplats
Uteplats
Välkomna!
Planbeskrivning övre plan
Planbeskrivning entréplan