PRIS
950 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTorasteröd 9:3
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris950 000 kr
Byggnadsår1980
Byggnadstyp1 plan
HissNej
Driftkostnad10 200 kr/år

Naturskönt nyrenoverat vid Brösarps Backar!

Trastvägen 12 | Degeberga

Välkommen till denna naturskönt belägna pärla vid porten till Österlen, här råder det alltid ett fridfullt lugn, en plats där livet får mening och själen ro. Vi möts av en renoverad och tillbyggd stuga med generösa utrymmen och standard för permanentboende, storstuga med braskamin, hekaklat badrum med golvvärme, praktiskt kök och ett generöst sovrum. På tomten har vi en otroligt charmig liten gäststuga och ett nybyggt förråd/verkstad som lätt går att göra om till garage om man så önskar. Hela området präglas av storslagen natur med mängder av strövstigar, svampgömmor och ett rikt djurliv. Härifrån har ni den perfekta utgångspunkten för allt vad Österlen har att erbjuda, Brösarps backar och saltstänkta bad finner ni på bekvämt cykelavstånd. Välkomna!

Planlösning

Allt är renoverat och tillbyggt under de senaste åren

HALL:
Vi gör entré in i en liten hall med vackert laminatgolv i gråaktig ton, bra utrymme för kläd och skoförvaring, praktiskt med torkskåp i anslutning. Utgång till uteplats

BADRUM:
Snyggt med kakel och klinker, elgolvvärme, toa, vask och dusch även varmvattenberedaren har sitt utrymme här.

SOVRUM:
Generös storlek

KÖK
Litet praktiskt kök med spis och liten kyl, större kyl/frys finns angränsande i hallen.

STORSTUGA:
Stort ljust rum där kaminen väntar på skorstensanslutning
.

Övriga byggnader

GÄSTSTUGA:
Mycket mysig liten stuga med hög charmfaktor.

VERKSTAD/FÖRRÅD
Nybyggt 2018, perfekt utrymme som går att göra till ett garage om man så önskar.

Övrigt

Trekammarbrunn med infiltration nytt och godkänt 2017

Vatten från djupborrad brunn gemensamt för tre fastigheter

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Brösarp

Brösarp i Tomelilla kommun är ett litet stycke paradis på jorden för både gammal och ung. Gästgivaregården ligger mitt i byn och är en samlingspunkt för många. Här erbjuds restaurang, hotell, spa och konferensmöjligheter. Servicegraden i byn är hög med alla bekvämligheter som vårdcentral, livsmedelsbutik, äldreboende och skola upp till årskurs 6. Varje år anordnas en av Sveriges bästa antikmässor och lockar besökare från hela världen. Brösarp har ett aktivt kulturliv med många aktiviteter.

I Brösarp bor man i bymiljö med naturen inpå knuten och knappt en mil från havet. Brösarps Backar är den norra porten till Österlen och hemvist för korna i Bregott-fabriken. Öst och väst om Brösarp breder detta backlandskap ut sig och skapar en lika fantastisk känsla för de som närmar sig som för de som lämnar Äppelkusten. Uppe på någon av backarna med havet som bakgrund och ångtåget visslande i förgrunden känns man förflyttad till en annan tid. Andas in och njut!

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea2650 Kvm
Boarea64 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 plan
Byggnadsår1980
FasadTräpanel
TakTegel, papp
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund, betongplatta
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningEl
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad569 000
Tomt211 000
Totalt780 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El7 000 kr/år
Vatten/Avlopp1 400 kr/år
Samfällighet1 000 kr/år
Renhållning800 kr/år
Total driftkostnad10 200 kr/år
Badrum
Sovrum
Storstuga
Kök
Storstuga
Storstuga
Hall
Gäststuga
Kök
Gäststuga
Gäststuga
Stuga
Förråd
Förråd
Entré
Gäststuga
Välkomna
Planskiss