PRIS
895 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Marlen Rosberg
070-774 30 77
marlen@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTranås 15:10
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Pris895 000 kr
Byggnadsår1950
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad46 429 kr/år
EnergiklassG

Mindre villa med stort dubbelgarage på fritt läge

Skåne Tranås 1510 | Skåne-Tranås

Mindre 50-tals villa med stort dubbelgarage i utkanten av den pittoreska byn Skåne-Tranås. På entréplan hittar vi ett ljust kök med matplats, matrum i det vinterbonade uterummet där både luft/luft värmepump och kamin värmer skönt, vardagsrum med utgång till uterum i söderläge samt badrum. På övre plan finner vi sovrummet med kontorshörna. I källarplan är tvättstugan och ett förrådsrum.
Till huset hör ett stort dubbelgarage på ca 60 kvm. Här finns gott om plats för den motorintresserade eller för dig med annan utrymmeskrävande hobby/verksamhet.
I Skåne-Tranås bor du i den lilla byn med stor gemenskap. Hit kommer du med goda kommunikationer från både Tomelilla/Ystad och Kristianstad.
Välkomna!

Rumsbeskrivning

Hall
Från uppfarten kliver vi in i hallen där vi har plats att både sätta skorna och hänga av jackan. 

Vinterbonat uterum
Stort rum där man gärna slår sig ner för långa middagar i goda vänners sällskap. Västerläget ger vackra solnedgångar med den skånska slätten som närmsta granne. Både luft/luft värmepumpen och kaminen värmer skönt under de svalare dagarna. Laminat på golvet och skjutdörrar av glas.

Badrum
Ljust halvkaklat badrum med dekorplast på golv, handfat, wc och dusch.  

Kök
Ljust kök med kakel över vask och laminat på golv. Matplats intill den vackra gamla vedspisen. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i full höjd, spis och diskmaskin. 

Vardagsrum
Intill köker ligger vardagsrummet. Här får vi plats med soffgruppen och kan slappna av efter långa dagar.  

Uterum
I söderläge, från vardagsrummet, kliver vi ut i uterummet som idag används till rökrum. Solen värmer här skönt hela dagen. 

Övre plan
Sovrum
Från vardagsrummet, via trappan, når vi övre plan. Här finner vi ett sovrum med laminat på golv och altandörr ut till en balkong. Plats för både dubbelsäng och naturlig kontorshörna.

Källare
I källarens två förrådsrum finns bland annat tvättmaskin, varmvattenberedare och elcentralen med jordfelsbrytare.

Tomt och övriga byggnader

Dubbelgarage
Stort dubbelgarage byggt 2010 på ca 60 kvm. Gjutet golv och oisolerat. Här finns gott om plats för den motorintresserade eller för dig med annan utrymmeskrävande hobby/verksamhet. 

Trädgård
Lättskött trädgård med växthus för den intresserade. Uteplatsen med plattor och plasttak ger ett varmt krypin i söderläge. 

Renovering och underhåll

2002 Fönsterbyte
2010 Byggt dubbelgarage

Skåne-Tranås

Den charmiga byn Skåne Tranås ligger utmed riksväg 19 mellan Ystad och Kristianstad. Hit kommer du med goda kommunikationer från både Tomellla/Ystad och Kristianstad. I byns pittoreska centrum finns ett kullerstensbelagt torg omgivet av butiker och kafé. Byn har också gjort sig känd för den prisbelönta och omskrivna restaurangen Daniel Berlins Krog. Ytterligare en omskriven verksamhet är Österlens Chokladfabrik - väl värd ett besök. I den stora och välsorterade handelsträdgården Växtkraft Rosenhagen hittar du allt för din trädgård. Dessutom ligger Skåne Tranås strategiskt när det gäller att fånga in allt det vackra som Österlen erbjuder av natur- och kulturupplevelser.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Skåne Tranås

Den charmiga byn Skåne Tranås ligger utmed riksväg 19 mellan Ystad och Kristianstad. I byns pittoreska centrum finns ett kullerstensbelagt torg omgivet av butiker och kafé. Byn har också gjort sig känd för den populära och omskrivna restaurangen Daniel Berlins Krog. Ytterligare en omskriven verksamhet är Österlens Chokladfabrik - väl värd ett besök. I den stora och välsorterade handelsträdgården hittar du allt för din trädgård.  Dessutom ligger Skåne Tranås strategiskt när det gäller att fånga in allt det vackra som Österlen erbjuder av natur- och kulturupplevelser.

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea1235 Kvm
Boarea74 Kvm
Biarea27 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1950
FasadPuts
TakEternit
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
Fönster3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten - borrad brunn. Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn, ej godkänd.
UppvärmningLuft/luft värmepump, kamin.
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad529 000
Tomt146 000
Totalt675 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme4 000 kr/år
El30 355 kr/år
Vatten/Avlopp985 kr/år
Sotning625 kr/år
Renhållning1 550 kr/år
Försäkring3 851 kr/år
Övrigt5 063 kr/år
Total driftkostnad46 429 kr/år
DriftkommentarVärmekostnaden är baserad på vedeldning. Den övriga kostnaden är fastighetsavgiften.
Kök mot vardagsrum
Kök
Matrum
Vardagsrum med utgång till uterum
Kök
Kök med matplats
Vacker gammal vedspis
Matrum
Skönt värmande kamin
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Sovrum
Kontorshörna på övre plan
Källare
Förråd i källarplan
Planbeskrivning
DSC_4103
_DSC7752
DSC_4093
_DSC7767
DSC_4112