PRIS
1 490 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSimmaren 13
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 490 000 kr
Byggnadsår1976
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad39 701 kr/år
EnergiklassE

Hemtrevlig enplansvilla i lugnt område

Simmaregatan 12 | Tomelilla

På populära Västervången finner vi denna trivsamma villa på en lugn återvändsgata. Bostaden är hemtrevlig och välplanerad med allt i ett plan och med en luftig känsla. Hemmet erbjuder ett välplanerat kök med bra matplats, både gästtoalett och badrum och ett stort vardagsrum i vinkel med utgång till uteplats under tak utanför de stora fönstren. Bra förvaringsmöjligheter både i förråd och garage. En alldeles lagom tomt - dessutom både lättskött och insynsskyddad. Ett extra plus är det stora grönområde som finns på andra sidan häcken - vare sig man vill duka långbord eller aktivera sig så finns här den perfekta platsen! Här bor ni med närhet till skolor, dagis och centrum. Kort och gott en perfekt bostad för paret eller familjen. Välkomna!

Planbeskrivning

Hall
Vi kliver in i hallen med gott om plats för avhägning. Vackert trägolv som är genomgående mot badrummen samt bra förvaring i en klädkammare

Badrum
Stort badrum med plastmatta, wc, handfat och badkar. 

Gästtoalett
Praktiskt med Wc och vask. 

Tre Sovrum
Alldeles intill hallen når vi det första sovrum, därefter kommer de andra två på rad, alla med likadant snyggt trägolv och garderober.

Vardagsrum
Rakt fram från hallen sett kliver vi in i husets sällskapsdel - vardagsrummet. Här finns det plats för såväl soffgrupp som matsalsmöblemang. Ett stort och ljust rum i vinkel med parkett på golvet. Via altandörren når vi uteplatsen där eftermiddagssolens strålar värmer skönt på den stenlagda uteplatsen under skyddande tak

Kök
Från hallen når vi även köket, bra med skåp och lådor samt arbetsutrymmen. Rogivande matplats vid fönstret samt utgång till uteplatsen, praktiskt! Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spis, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Från köket når vi groventré och tvättstugan.

Tvättstuga
Här hittar vi tvättmaskin, torktumlare, grovvask samt en dusch. Med dörr utemot förrådet kan utrymmet även användas till groventré - skönt med separat ingång för barnvagnar, smutsiga hundar eller dylikt. 

Förråd:
Stort utrymme med egen ingång, passar perfekt som groventré men går även att bygga om till kontor, verksamhetsdel eller kanske ett ungdomsrum. Varmvattenberedaren har sin plats här.

Garage
Bra garage för bilen eller som förråd

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea690 Kvm
Boarea103 Kvm
Biarea38 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1976
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad770 000
Tomt217 000
Totalt987 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El25 652 kr/år
Vatten/Avlopp7 934 kr/år
Renhållning1 615 kr/år
Försäkring4 500 kr/år
Total driftkostnad39 701 kr/år
Kök
Vardagsrum
Sovrum
Välkomna in
Hall
Badrum
Gästtoa
Matplats
Kök
Kök
Kök
Detalj
Vardagsrum
Vardagsrum
Matrum
Detalj
Sovrum
Sovrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Förråd
Garage
Trädgårdssida
Uteplats
Planskiss