PRIS
675 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
580 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2019-07-22 17:25
Budgivare 1: 580 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningUven 9
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris675 000 kr
Byggnadsår1925
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad36 266 kr/år
EnergiklassG

Charmigt på Rosendal i Tomelilla

Nygatan 29 | Tomelilla

Litet nätt charmigt gathus byggt år 1925 med härligt rymlig känsla. En bostad med spännande och trivsam planlösning med mysiga vinklar och vrår som erbjuder både sovrum och toalett/badrum på båda våningsplanen. Med vattenburet uppvärmningssystemet finns många lösningar för uppvärmningen- i dag en nyare elpanna. Insynsskyddad uppvuxen trädgård lagom stor för lite odling och uteplats men utan att ta all ledig tid i anspråk för skötsel. Huset är i behov att uppfräschning, men utmärkt för att flytta in i och skapa sitt drömhem efterhand.
Läget i Tomelilla är perfekt för Er som vill ha närhet till både lugnet och centrum. På cykel- och gångavstånd finns skola, tågstation, affärer, konstmuseum, livsmedelsbutiker och underbar natur.
Välkomna på visning!

Planbeskrivning

Entreplan
HALL
Vi kommer in i en välkomnande hall. Härifrån nås kök, toa och vardagsrum samt övre plan

KÖK
Välplanerat kök med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymme i skåpen. Vid fönstret finns en trivsam plats för matbordet. Utrustningen består av spis, spisfläkt, kyl och liten diskmaskin. Från köket finns en utgång mot trädgården.

TOA
Liten praktisk toa under trappan bestående av toa och handfat

VARDAGSRUM
Rymligt rum med trägolv, mycket ljusinsläpp gör rummet extra trivsamt.

SOVRUM
Rymligt sovrum, passar bra som sovrum, barnrum, kontor eller varför inte öppna upp till ett extra stort vardagsrum

Övre plan
ALLRUM
Charmigt rum med vinklar och vrår, möblerbart som kontor, läshörna eller lekrum
 
SOVRUM
Mysigt sovrum med bra plats för dubbelsängen.

BADRUM
Generöst badrum med egen duschplats, toalett och handfat. Här finns även plats för tvättmaskin och torktumlare om man så önskar.

Källare
Från husets trädgårdssida når vi en liten källaren med bra utrymme för förvaring och ett hobbyrum om man så önskar. Värmepanna och frys finns i källaren

Gårdshus
I gårdshuset finner vi i dag tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och grovvask här finns också ett förvaringsutrymme för trädgårdsredskap samt ett vidbyggt uterum

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea365 Kvm
Boarea65 Kvm
Biarea30 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1925
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurBetong
MurstockFinns, dock ej i bruk
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningElpanna till vattenburet system
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad337 000
Tomt197 000
Totalt534 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El24 626 kr/år
Vatten/Avlopp6 850 kr/år
Renhållning1 650 kr/år
Försäkring3 140 kr/år
Total driftkostnad36 266 kr/år
Kök
Vardagsrum
Badrum
Hall
Hall
Allrum
Kök
Kök
Toa
Vardagsrum
Sovrum
Badrum
Sovrum
Allrum
Tvättstuga
Gatusida
Trädgårdssida
Uteplats
Trädgård
Uterum
Uterum
Gårdshus
Planskiss
Planskiss