Möjligheternas fastighet med centralt läge

Norregatan 12 | Tomelilla

Centralt i Tomelilla finner vi denna gamla klassiska tegelbyggnad som över tid har blivit tillbyggd, tidigare har här drivits verksamhet samt varit bostad. Med sitt centrala läge och med mycket rörelse utanför passar lokalerna förträffligt för er verksamhet. Byggnaden är i ett plan med två små vindsutrymmen varav det ena varit en lägenhet och det andra är ett sovrum. Här finner vi två mindre bostäder med, kök, badrum och sovrum i övriga utrymmen har inredning tagits bort. Fastigheten har mycket stora utvecklingsmöjligheter, verksamhet och bostad, generationsboende eller för den stora familjen är bara några exempel. Välkomna

Planbeskrivning

Planlösningen är inte enkel att beskriva utan den bör upplevas:

Från Norregatan kommer vi in i en liten hall med ingångar både mot vänster och höger, åt höger finner vi två rum med sovloft, kakelugn samt ett utrymme som tidigare varit badrum. Tillbaka genom hallen finns två rum samt ett genomgångsrum som tidigare varit badrum, nu kommer vi ut i en hall. Denna hall har även entré från Spruthusgränd, här finner vi även en liten källare samt trappan upp till en f.d lägenhet om två rum. Från Spruthusgränd finner vi en liten innegård där vi har entré till två bostäder, till vänster först ett förrådsutrymme följt av två rum med kök, badrum och sovloft. Till höger två rum, enklare pentry och badrum.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum8 rum och kök
Varav sovrum5
Tomtarea238 Kvm
Boarea139 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1909
Byggnadsår kommentarTillbyggt 1993
FasadTegel och Trä
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel och Trä
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump, elradiatorer
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad544 000
Tomt197 000
Totalt741 000
År2018
Kod220
Bra affärsläge
Stora skyltfönster
Gatusida
Ingång Spruthusgränd
Gatusida
Entré från Norregatan
Rum
Rum
Bostad
Bostad
Bostad
Planskiss
Planskiss
PRIS
1 200 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningFjolner 26
Antal rum8 rum och kök
Varav sovrum5-6
Tomtarea238 Kvm
Boarea139 Kvm
Pris1 200 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad36 434 kr/år
EnergiklassG