Gedigen 50-tals villa i lugnt område

Lagerhusgatan 29 | Tomelilla

På en lugn återvändsgata med gångavstånd till centrum finner vi denna trivsamma bostad. Bra planlösning med stora rum och en mysig trädgård.
Entréplan erbjuder ett hemtrevligt kök med matplats, ljust och härligt allrum samt halvkaklat badrum med badkar. På övre plan finner vi tre sovrum, kontorshörna och gästtoalett. På källarplan finns bland annat tvättstuga, förrådsrum och pannrum med pelletspannan.

Här bor ni bekvämt med närhet till allt vad Tomelilla har att erbjuda, skolverksamhet, service och goda kommunikationer till såväl Kristianstad som Ystad och vidare till Malmö - Köpenhamn.

Välkomna!

Planbeskrivning

Entré
Vi kommer in i en liten hall som leder oss vidare in i en större hall och via trappan upp till övre plan. Härifrån nås vardagsrum, kök, badrum, klädkammare och källare. 

Kök
Ett praktiskt Ikeakök med massiv träbänk och Laura Ashley kakelplattor. Bra förvaringsmöjligheter, goda arbetsytor och utrymme för matplats. Parkett på golv och spotlights i tak.  Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin och kyl/frys. 

Vardagsrum
Ett stort och ljust rum med vackert parkettgolv. Gott om plats för såväl soffa som matbord. Utgång till uteplats. 

Badrum
Ett trivsamt halvkaklat badrum med inkaklat badkar. Övrig utrustning är handfat och toalett.  

Övre plan
Hall
Vi kommer upp i hallen som leder oss vidare till de tre sovrummen, toaletten och bra förvaring i klädkammaren. Platsbyggt skrivbord med smart förvaring. Utgång till balkong i väster.

Sovrum
Större gavelrum med trägolv och bra förvaringsmöjligheter i klädkammare.

Sovrum
Mindre rum som lämpar sig utmärkt till barnrum. Trägolv och bra förvaring.

Sovrum
Detta ljusa rum används idag till kontor. Även här ligger det gamla charmiga trägolvet.

Toalett
Praktiskt med toalett även på övre plan. Wc, handfat, handdukstork och trägolv. Förberett för dusch om man så önskar.

Källare
Här finns gott om plats till förvaring och hobbies. Utrymmena består av hall, torkrum, pannrum, matkällare, potatiskällare, rum och tvättstuga.

Tvättstuga
En tvättstuga som gör vardagsarbetet lätt. Bra arbetsbänk med grovvask och tvättmaskin. 

Pannrum
I pannrummet finner vi pelletspannan med ny brännare från 2011. Här finns också ett veckoförråd som gör arbetet med pelletsen enklare. 

Tomt

Mysig uppväxt trädgård med bland annat äpple- och päronträd samt plattsatt uteplats. 

På uppfarten med singel får två bilar plats. 

Renovering och underhåll

2011 Nya avloppsstammar
2011 Dränering
2011 Nytt kök
2011 Renoverat badrum
2013 Renoverat entré
2014 Toalett övre plan
Ny elcentral

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea1118 Kvm
Biarea67 Kvm
Boarea103 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1954
FasadTegel
TakTegel
StommeTegel
GrundläggnKällare
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningPellets

Taxeringsvärde

Byggnad528 000
Tomt247 000
Totalt775 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme12 000 kr/år
El14 500 kr/år
Vatten/Avlopp5 370 kr/år
Sotning446 kr/år
Renhållning1 740 kr/år
Försäkring5 503 kr/år
Övrigt5 813 kr/år
Total driftkostnad45 372 kr/år
DriftkommentarDen övriga kostnaden är fastighetsavgiften.
Kök med matplats
Toalett övre plan
Sovrum
Entré
Hall
Hall
Kök
Kök
Vardagsrum
Matplats i matrum
Badrum
Hall övre plan
Sovrum/kontor
Balkong på övre plan
Sovrum/kontor
Sovrum/Barnrum
Tvättstuga
Trädgårdstomt
Trädgårdssida
Trädgård
Entréplan
Övre plan
PRIS
1 200 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Marlen Rosberg
070-774 30 77
marlen@bostadida.se
Visningar
2019-04-29 17:30
Visning 29/4 kl.17.30. Visningsanmälan krävs - Välkomna!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningFrälsebonden 4
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea1118 Kvm
Biarea67 Kvm
Boarea103 Kvm
Pris1 200 000 kr
Byggnadsår1954
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad45 372 kr/år