Tilltalande och trivsamt på populära Lindesborg

Hattmakaregatan 8 | Tomelilla

På en lugn gata i Tomelilla ligger detta trivsamma hem perfekt. Bostaden är luftig med mysiga rum, två nyrenoverade badrum, vackert vardagsrum i vinkel, hela fyra sovrum och pricken på i:et ett snyggt renoverat kök med bra arbetsytor vilket gör detta hem extra trivsamt. Härligt med uterum där man gärna sitter och njuter långt ut på kvällskvisten. Praktiskt och bra med ett rymligt garage med plats för både bil, redskap och cyklar i direkt anslutning till bostaden. Populärt område med gångavstånd till det mesta som behövs, exempelvis dagis, skolor, centrum, tågstation m.m. Välkomna till en perfekt bostad för familjen på populära Lindesborg!

Planbeskrivning

HALL:
Vi kommer in i en fräsch och fin hall i vinkel med utmärkta förvarings och avhängningsmöjligheter. Snygg ektrappa, spotbelysning och praktiskt klinkergolv direkt innanför dörren som sedan övergår i ett snyggt genomgående trägolv.

KÖK:
Familjens hjärta, öppen planlösning till hallen och matrummet. Ett modernt, stilrent och trivsamt kök med mycket bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymme. Utrustningen består av diskmaskin, två kyl/frys, mikro (2015), häll, ugn (2017) och snygg spisfläkt. Trivsam matplats och utgång till det inglasade uterummet

BADRUM:
Ett väl tilltaget, snyggt nyrenoverat helkaklat badrum i modernt färg och formspråk. Utrustningen består av dusch, toalett och handfat. Utmärkt med plats för badkar om man så önskar

VARDAGSRUM:
Ett härligt rum i vinkel med stora fönster i två väderstreck. Ljusa och fina kulörer på väggarna, spotbelysning och ett vackert trägolv. Här finns bra med plats för både soffgrupp och matrumsmöbler.

BADRUM:
Ett väl tilltaget, snyggt nyrenoverat helkaklat badrum i modernt färg och formspråk. Utrustningen består av dusch, toalett och handfat. Utmärkt med plats för badkar om man så önskar

TRE SOVRUM:
Tre fräscha rum, två lite större och ett lite mindre, passar utmärkt som sovrum, barnrum eller kontor Bra förvaringsmöjligheter i garderober.

UTERUM:
Härligt väl tilltaget inglasat uterum på bästa solläge.

Källare
HALL:
Fint och fräscht. Härifrån kommer vi vidare till kontor, gillestuga, toa och hobbyrum. Förrådsutrymme och pannrum i anslutning.

GILLESTUGA:
Vi kommer vidare in till en mysig gillestuga med ljusa väggar och snyggt trägolv. Snygg murad spis för en värmande brasa.

SOVRUM/KONTOR:
Ett trivsamt och rogivande rum med skön golvvärme. Bra som kontor eller extra sovrum.

WC:
Praktiskt med toalett på varje våningsplan. Utrustningen består av toa och vask

HOBBYRUM:
Ett rejält tilltaget rum för förvaring eller någon hobbyverksamhet, utgång till garage. Matförråd i anslutning

TVÄTTSTUGA:
Fräscht och praktiskt, kakel och klinker med golvvärme. Utrustningen består av tvättmaskin (2016) torktumlare (2016) och grovvask. I anslutning finns dusch och bad.

Övrigt

Mycket är renoverat och uppfräschat under de senaste åren bland annat så är badrummet helt nyrenoverat av professionella hantverkare, tvättstuga och kontor har grävts ut och fått golvvärme, samt så är i princip all el utbytt även flertalet vatten och avloppsledningar. Tidigare ägare renoverade köket.

Vidbyggt garage med generösa utrymmen för förvaring

Trädgården är inhägnad och gränsar mot allmän mark. Mot gatan har tomten moderniserats med stenläggning och plattsättning.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea700 Kvm
Boarea114 Kvm
Biarea110 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1973
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad707 000
Tomt218 000
Totalt925 000
År2015
Kod220
Badrum
Kök
Vardagsrum/Matrum
Sovrum
Tvättstuga/Badrum
Kök
Kök
Vardagsrum
Matrum
Entré
Hall
Sovrum
Sovrum
Tvättstuga/Badrum
Hall i källare
Kontor/Sovrum
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Hobbyrum
Toa
Uterum
Gatusida
Trädgårdssida
Trädgårdssida
Entré
Uterum
Trädgård
Höstbild
Planskiss
Planskiss
PRIS
1 895 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 750 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2019-04-25 16:10
Budgivare 1: 1 750 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningVårlöken 4
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3-4
Tomtarea700 Kvm
Boarea114 Kvm
Biarea110 Kvm
Pris1 895 000 kr
Byggnadsår1973
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad39 627 kr/år
EnergiklassC