Skogsfastighet med höga naturvärden

Gamla Grevlundavägen 8 | Vitaby

Sagolikt rofyllt läge omgärdat av ett förtrollande landskap med lövskog, betesmarker och ett öppet odlingslandskap med skönt kuperade mjuka kullar. Fastigheten omfattar 8,7 ha varav merparten är skog med helt otroliga naturvärden. Skogen har till stora delar fått vara orörd under många år och tidigare har den drivits som bondeskog. Detta skänker oss en fantastisk artrikedom, ett underbart djurliv och sköna ströv eller ridstigar, ett paradis för den naturintresserade! Som ett extra plus så korsas marken både av ångtågsjärnväg och Mölleån. I Grevlunda blandas fritidshus med permanentbostäder och mindre gårdar fram för allt hästgårdar, trakten är mycket ridvänlig. Både service med affärer och skolor samt havet med saltstänkta bad nås på några minuter. Bostaden är en pittoresk stuga av enklare karaktär, litet kök med vedspis, matrum och ett sovrum med klädkammare.

Planbeskrivning

Enkel stuga. Hall med stengolv. Matrum och Kök med kamin, utrustningen i köket består av spis samt kyl/frys. Tvättstuga/Skafferi. Vardagsrum, trägolv samt möjlighet till värmekälla. Sovrum med intilliggande klädkammare.

Uthus

Förråd och utedass

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea87305 Kvm
Boarea60 Kvm
Biarea19 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1909
Byggnadsår kommentarUrsprungligen tidigt 1800 tal
FasadTräpanel
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, lersten och leca
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurGråsten
Fönster2-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Avlopp saknas
UppvärmningEl, kamin
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber i tomtgräns

Taxeringsvärde

Byggnad279 000
Tomt261 000
Totalt1 573 000
År2017
Kod120
Bokskog
Naturskönt
Slingrande å
Ångtågsjärnväg
Bokskog
Bokskog
Bokskog
Naturskönt
Vardagsrum
Kök
Matrum/Sovrum
Sovrum
Sovrum med klädkammare
Vardagsrum
Kamin
Gårdssida
Gårdssida
Trädgårdssida
Uthus
Trädgård
Åker/Betesmark
Före detta betesmark
Småbjörk
Tidigare betsmark
Småbjörk
Tidigare betsmark
Höstbild
Höstbild
_DSC0696
Översiktlig fastighetskarta
Naturskönt
Naturskönt
Skogen i vårskrud
Skogen i vårskrud
Skogen i vårskrud
Slingrande å
Härligt
PRIS
1 700 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 600 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2019-04-15 18:48
Budgivare 1: 1 600 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Marlen Rosberg
070-774 30 77
marlen@bostadida.se
Visningar
2019-04-28 12:30
Meddela att ni kommer!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGrevlunda 14:36
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1-2
Tomtarea87305 Kvm
Boarea60 Kvm
Biarea19 Kvm
Pris1 700 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad18 247 kr/år