PRIS
2 300 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2019-08-18 14:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningEveröd 6:34
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 300 000 kr
Byggnadsår1951 samt 1983
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad37 993 kr/år

Lantligt med stort garage

Everöd 634 | Tomelilla

Drömmen om ett välskött stort hus på landet med underbar trädgård och stort garage samt med närhet till såväl underbar natur, mjukt formade slätter som till Tomelilla för skolor, handel samt pendling kan nu bli sann. I den lilla byn Everöd finner vi denna bostad som erbjuder dig allt detta och mycket mer samt glädjen av att bara flytta in och börja bo. Stort härligt kök med perfekta arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt med lyxigt generös matplats, vardagsrum och matrum med snygg parkett, helkaklat badrum och tre sovrum. Härlig uteplats i bästa solläge och med en skön vy över den uppväxta trädgården, härifrån erbjuds en stämningsfull plats för avkoppling i samklang med en härlig utsikt över det Österlenska landskapet. Och som ett extra plus, ett stort garage med verkstad samt rum för omklädnad och toa/dusch, isolerat och uppvärmt. Perfekt för verksamhet eller för dig som behöver utrymme. Välkomna!

Planbeskrivning

Entréplan
Hall
Via en pampig entré kliver vi in i en generöst tilltagen hall med praktiskt och snyggt klinkergolv samt utmärkt plats för förvaring och avhägning.  

Badrum/Toa
Helkaklat badrum i härliga färger handfat och wc. Med sin generösa storlek passar det perfekt att installera dusch eller tvättstuga.

Vardagsrum
Vidare från hallen och köket kommer vi in i vardagsrummet. Ett stort och ljust rum med parkett på golv, Ett rum som inbjuder till långa middagar och trivsamhet i goda vänners lag. 

Kontor:
Ljust och fint rum med snyggt parkettgolv, passar utmärkt som kontor, allrum eller barnrum.

Kök
Stort lantligt kök med härliga ytor både med arbetsytor, för förvaring och för matbordet, Inredning från Hakers snickeri, snyggt trägolv och utgång till den sköna uteplatsen även nedgång till källaren finner vi här. Den maskinella utrustningen består av häll, ugn, micro, kyl/frys, diskmaskin och köksfläkt.

Trapphall
Längs gaveln på huset finner vi en liten trapphall som tjänar som vardagsingång, Goda avhångningsmöjligheter, trägolv och en stabil stentrappa till ovanvåningen.

Övre plan
Allrum
Vi kommer upp i ett stort allrum, perfekt för läshörnan eller som lek/spelrum, bra med förvaring i klädkammare och garderober.

Badrum
Ljust badrum i kupa med dusch, toa och vask.

Sovrum
Ljust rum med snyggt golv och utgång till balkong med härlig utsikt.

Sovrum
Två ljusa gavelsovrum med garderob.

Källare
Vi kliver ner via trappa till källaren och möts av bra takhöjd flera förrådsutrymmen, tvättstuga, torkrum, verkstad och ett pannrum 

Övrigt

Garaget är murat i isoblock samt har isolering i taket, möjlighet finns att ha värme i garagebyggnaden. Stor port, verkstadsdel samt toa/dusch med omklädningsskåp.

Gatusidan erbjuder utmärkta möjlighet till parkering för större fordon om man så behöver.

Härligt uppväxt trädgård med trädgårdsland, växthus och förråd i gaveln på garagebyggnaden.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea170 Kvm
Biarea132 Kvm
Tomtarea1442 Kvm
Ekonomibyggnad138 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1951 samt 1983
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockStålinsats
Fönster3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningBergvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad861 000
Tomt148 000
Totalt1 009 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El30 988 kr/år
Vatten/Avlopp983 kr/år
Renhållning1 639 kr/år
Försäkring4 383 kr/år
Total driftkostnad37 993 kr/år
Toalett
Kök
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Mysigt
Matplats
Kök
Kök
Smakligt
Kontor
Hall
Allrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Balkong
Garage
Verkstad
Bad/omklädningsrum
Skön uteplats
Mysigt
Vackert
Gatusida
Gatusida
Trädgårdssida
Trädgårdssida
Härligt uppväxt trädgård
Odlingar
Planskiss
Planskiss
Planskiss