Villa med vackert och naturskönt läge

Eljaröd 5003 | Brösarp

Där skog möter äng och landskapet formas mjukt i kullar och dalar, naturskönt beläget strax utanför Eljaröd ligger denna trivsamma villa byggd 2007. Njut av skogspromenader, skåda den häpnadsväckande utsikten från Brösarps backar och ta några sköna bad i havet några km bort eller i det närbelägna friluftsbadet. Välkomna till en väl omhändertagen bostad med ett rymligt, modernt och välutrustat kök i lantlig stil, ett umgängesvänligt vardagsrum med matsal och ett ljuvligt, generöst, soldränkt trädeck. Trädgården bjuder oss stora avslappnande gräsytor med flera uteplatser att njuta på, även ett lusthus/orangeri ryms och så har vi inte att förglömma ett praktiskt garage med ett gästrum på gaveln. Välkomna!!

Planbeskrivning

ENTREPLAN
Entré
Via ett skönt vindfång så stiger vi genom generösa dubbeldörrar in i en ljus hall med bra avhägningsmöjligheter, goda ytor och praktiskt, skönt uppvärmt klinkergolv. Här finner vi trappan upp till övre plan och med öppen planlösning finner vi ingången till vardagsrummet.

Vardagsrum
Vardagsrum i vinkel med bra plats både matsalsdel och soffgrupp. Snyggt trägolv och täljstenskamin som ger oss en mysig känsla. Utgång till trädeck och trädgård.

Badrum
Badrum med generösa ytor i harmoniskt färgsatt kakel och klinker där utrustningen består av toa, vask i kommod och dusch.

Kök
Trivsamt kök i snygg lantlig stil med klinkergolv, höga skåp och generöst utrymme för matplats. Utrustningen består av spis fläkt och kyl/frys, möjlighet finns för diskmaskin. 

Tvättstuga/groventré
Här ryms både värmepumpen, ett skafferi/förråd i hörna och tvättstuga. Bra inredning med skåp, vask och centraldammsugare. Utgång till trädecket och rakt över till gästrummet.

ÖVRE PLAN
Via den skönt svängda trätrappan i hallen kommer vi upp till allrummet.

Allrum
Bra arbetsrum eller umgängesrum med snyggt trägolv som är genomgående för våningsplanet.

Badrum
Även på detta våningsplan finner vi ett generöst badrum med harmoniska ljusa färger på kakel och klinker, här består utrustningen av badkar, toa och vask.

Sovrum
Det stora, rogivande sovrummet erbjuder bra med förvaring i klädkammare samt plats för dubbelsäng. Härlig utsikt över enefälad och stengärdsgårdar.

Sovrum
Två gavelrum som passar utmärkt till barnrum eller gästrum. Utsikt över blommande syren och körsbärsträd

Övriga byggnader

Friliggande lusthus/orangeri med stämningsfylld belysning och en ljuvlig vy över det kuperade landskapet.
Friliggande garage med stor parkering i anslutning och isolerat gästrum på gaveln mot trädgården.
Trädgårdsförråd för förvaring

Tomt

Stort, härligt och soldränkt trädeck som sträcker sig både längs husets lång och gavelsida, trädecket når vi både från vardagsrummet och från tvättstugan/groventrén, vi når även gästrummet från trädecket.
Stor gräsmatta som gjord för lek och spel eller för en avslappnande stund, härifrån ser vi ut över den stora naturtomten, en lite äventyrligare del av den hektarstora tomten, Kanske är det en plats för fåren och hönsen som ni alltid drömt om?

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Eljaröd

Eljaröd är beläget i den norra delen av Tomelilla kommun. Landskapet är backigt med skog och betesmark – området är naturskönt med exempelvis Verkeåns naturreservat och Christinehofs ekopark. I närheten finner vi också Hallamölla kvarn och vattenfall som är Skånes största och mäktigaste vattenfall med en fallhöjd på 23 meter! Lockar vandring löper Skåneleden i området. I Eljaröd finns såväl utomhusbad som förskola och byns kyrka från 1200-talet vittnar om en historisk bebyggelse.

 

Christinehofs slott, Alunbrukets kaffestuga, Kronovalls vinslott och Brösarps backar är omtyckta utflyktsmål i närheten. De närmsta serviceorterna är gemytliga Brösarp med ett aktivt kulturliv och knytpunkten Tomelilla med ett brett serviceutbud och såväl tågstation som busstation.  Eljaröd är beläget utmed riksväg 19 vilket gör att man enkelt förflyttar sig med bil eller buss direkt från byn.  

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea150 Kvm
Tomtarea10415 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår2007
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
MurstockStål
Fönster3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningFrånluftsvärmepump
Ventilation och kylaMekanisk till-frånluft

Taxeringsvärde

Byggnad1 263 000
Tomt240 000
Totalt1 503 000
År2015
Kod220
Lusthus
Kök
Badrum
Matplats
Sovrum
Trapphall
Trapphall
Bra avhängning
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Badrum
Tvättstuga/Groventré
Tvättstuga/Groventré
Allrum
Allrum
Badrum
Sovrum
Lusthus
Härlig omgivning
Trädgårdssida
Lusthus
Stämningsfullt
Sommarbild
Naturtomt
Längs vägen
Uteplats
Planskiss
Planskiss
PRIS
2 890 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningEljaröd 50:3
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Boarea150 Kvm
Tomtarea10415 Kvm
Pris2 890 000 kr
Byggnadsår2007
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad21 452 kr/år
EnergiklassD