Fräscht enplanshus på Lindesborg

Disponentgatan 13 | Tomelilla

Välkomna till ett bekvämt boende i ett plan med rymliga förråd och lättskött tomt. Optimalt för såväl det äldre paret som behöver mindre att sköta om som för barnfamiljen som behöver tid över för annat. Med 3 sovrum och möjlighet för ett fjärde är möjligheterna många. Bra planlösning med öppet mellan kök och vardagsrum ger en modern atmosfär och det stora uterummet är en underbar tillgång såväl som den självklara platsen under varmare månader.

Skönt med renoverat kök, renoverat helkaklat badrum och utbytta fönster! Enkel uppvärmning genom fjärrvärme - dessutom med ny central från 2018.

Att kunna gå från garaget rakt in i bostaden tycker de flesta är skönt, här passerar man genom tvättstugan så smutsiga kläder genast kan lämnas där. I anslutning till garaget finns också gott om förråd - bra för förvaring eller hobbies. Välkomna hem!

Rumsbeskrivning

Från hallen får vi snabbt en bra överblick då det är öppet hela vägen till vardagsrummet på andra gaveln. Hallen är central vilket ger en välplanerad bostad. Från hallen nås badrummet till vänster och två av sovrummen till höger. Rakt fram finner vi vardagsrum, kök och det tredje sovrummet. Hall, vardagsrum och kök har enhetligt laminatgolv. 

Det stora och helkaklade badrummet är från 2007 och går i ljusa toner som kompletteras med mörka detaljer. Spotlights i taket och golvvärme ger hög standard tillsammans med wc, handfat, vägghängt förvaringsskåp och dusch. 

Alla de tre sovrummen är i bra storlek och det största går också att dela av för att få fyra sovrum. Avdelning har funnits tidigare varav det fortfarande finns två dörrar in i rummet - åtgärden är därmed enkel! I alla sovrummen är det laminatgolv och vita väggar tillsammans med fondvägg. 

Vardagsrummets soffhörna är mysig och perfekt för lugna kvällar i hemmets vrå, ett litet burspråk förgyller rummet. Vardagsrummet och köket flyter smakfullt samman genom en öppen planlösning, matplatsen blir rymlig och med en härlig vy mot uterummet och trädgården. Det stora uterummet i söderläge är den givna platsen under varmare månader, tack vare sin storlek finns många möbleringsmöjligheter och gott om plats för långbord när det vankas festligheter. 

Köket från 2005 har en modern känsla och gott om förvaring i mestadels lådor - skönt! Bra med stora bänkytor och utrustningen består av spis, köksfläkt, diskmaskin och kylskåp. Från köket når vi tvättstugan som också lämpar sig som groventré, här finns också fjärrvärmecentralen och förråd. 

Från tvättstugan kliver vi ut i garaget där det finns bra med plats i anslutande förråd. Det ena förrådet kan även bli ett bra hobbyrum eller kanske ett kontor? Skönt med både garage och rejäl uppfart för bilen. 

Välkomna till ett fräscht och bekvämt boende med bra förvaringsmöjligheter. Med allt i ett plan och en lättskött tomt blir vardagen enkel och trivsam!

Renovering och underhåll

2018
- Ny fjärrvärmecentral

2015
- Kopplat in fiber
- Ny garageport
- Nytt tak på garage och uterum

2014
- Bytt trä på fasadgavlarna

Tidigare ägare har renoverat badrummet 2007, renoverat köket 2005 samt bytt fönsterna (årtal saknas dock). 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea105 Kvm
Biarea76 Kvm
Tomtarea897 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1967
FasadTegel
TakEternit
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad767 000
Tomt231 000
Totalt998 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme16 423 kr/år
El10 766 kr/år
Vatten/Avlopp5 292 kr/år
Renhållning1 655 kr/år
Försäkring6 500 kr/år
Övrigt7 485 kr/år
Total driftkostnad48 121 kr/år
DriftkommentarFörsäkring med flertalet tillval ger hög kostnad. Övrigt är fastighetsavgiften.
Öppen planlösning
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum, delbart
Sovrum, delbart
Sovrum, delbart
Härligt med stora glaspartier
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Kök med utgång till uterum
Kök
Kök med dörr till tvättstuga
Stort uterum
Tvättstuga intill köket
Tvättstuga och groventré från garaget
Välkommen!
Planlösning
PRIS
1 650 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Elisabeth Nilsson
073-577 06 66
elisabeth@bostadida.se
Visningar
2019-05-06 16:30
Visas måndag 6/5 kl 16.30, visningsanmälan krävs. Välkommen!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningPuman 1
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3-4
Boarea105 Kvm
Biarea76 Kvm
Tomtarea897 Kvm
Pris1 650 000 kr
Byggnadsår1967
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad48 121 kr/år