PRIS
1 600 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2019-09-22 12:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningAbborren 18
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 600 000 kr
Byggnadsår1980
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad28 275 kr/år
EnergiklassD

Familjevilla centralt i Tomelilla

Byskillnadsgatan 1B | Tomelilla

Mycket mer centralt än så här kan man inte bo! Fräsch och ljus bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Trivsamt och modernt kök från 2013 med utgång till insynsskyddad uteplats på trädeck, ljust vardagsrum, badrum på båda våningsplanen varav det ena snyggt renoverat 2013 samt fyra sovrum. Liten lättskött trädgård, bilen parkerar man gärna i carporten samt ett enklare förråd med gott om förvaring.
Här bor hela familjen perfekt med gott om plats i ett lugnt område och med närhet till centrum och skolor. Gångavstånd till buss- och tågstation där vi kan ta oss till både Ystad, Malmö, Köpenhamn samt Lund, Kristianstad och Simrishamn. Välkomna!

Planbeskrivning

Hall
Från uppfarten kliver vi in i en stor och ljus hall med klinker innanför ingången som övergår i ett snyggt för våningen genomgående trägolv, bra avhängningsmöjligheter.  Härifrån når vi entréplans samtliga rum samt trappa som tar oss till övre plan.

Kök
Trivsamt kök från 2013 med bra matplats. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, ugn, diskmaskin (2017) samt kyl och frys i fullhöjd. Via altandörr når vi uteplatsen på framsidan där kaffet kan avnjutas i solen.

Vardagsrum
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett stort och ljust rum med fina gemenskapsytor. Via altandörren kliver vi ut till uteplatsen på husets trädgårdssida.

Sovrum
Stort sovrum med snyggt trägolv.

Badrum
Snyggt ljust badrum, wc, handfat i kommod och dusch bakom glasväggar. Renoverat 2013

Tvättstuga
Intill badrummet ligger tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare och grovvask. Altandörr till framsidan – perfekt om kläderna ska hängas ut på tork.

Övre plan
Hall
Från entréplan via trappan kommer vi upp i ett ljust allrum med plastmatta på golv.

Sovrum
Stort och ljust sovrum med vackert trägolv och klädkammare

Badrum
Ljust badrum med plastmatta, wc, handfat och badkar.

Sovrum
Gavelrum i bra storlek med plastmatta på golv och garderob för förvaring.

Sovrum
Gavelrum i bra storlek med plastmatta på golv och garderob för förvaring.

Övrigt

Carport och förråd
Här står bilen tryggt. Innanför carporten finns ett enklare förråd med gott om förvaring.

Uteplats
Uteplats på trädeck mot gatan och stenlagd uteplats på trädgårdssidan. Mindre gräsmatta på båda sidor.

 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea124 Kvm
Tomtarea260 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1980
FasadTegel och trä
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnGrundbalkar på plint
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataMöjlighet till fiber

Taxeringsvärde

Byggnad748 000
Tomt163 000
Totalt911 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El15 600 kr/år
Vatten/Avlopp6 425 kr/år
Renhållning1 650 kr/år
Försäkring4 600 kr/år
Total driftkostnad28 275 kr/år
Badrum
Kök
Sovrum
Vardagsrum
Kök
Öppen planlösning
Sovrum
Hall
Sovrum
Hall
Sovrum
Tvättstuga
Badrum
Sovrum
Uteplats
Allrum
Trädgårdssida
Carport
Trädgård
Planskiss
Planskiss