PRIS
425 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
400 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2019-09-18 18:27
Budgivare 1: 400 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Marlen Rosberg
070-774 30 77
marlen@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris425 000 kr
Avgift/mån4 198 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Sophämtning, Ip-tv och -telefoni, Fiber 100/100, Bostadsrättsförsäkring
FöreningHSB Brf Framtiden
Byggnadsår1972
Våning2/3
HissNej
Lgh nr30
Andelstal, ägande2.04165
Driftkostnad3 480 kr/år

Mysig och fin tvåa på andra våningen

Björkebogatan 8A | Tomelilla

Ljust, smakfullt och hemtrevligt är ord som beskriver detta fina hem. Perfekt med ett helkaklat badrum som renoverades vid stambyte 2010/2011, dessutom är det förberett för egen tvättmaskin. Resterande av bostaden har nuvarande ägare med öm hand renoverat under de senaste åren. Exempelvis garderober och kök är original men ger ett nytt och modernt intryck tack vare väl valda uppdateringar. Blandningen mellan nytt och gammalt ger en hemtrevlig och ombonad känsla – här blir det lätt att komma till ro och trivas!

Föreningen är aktiv och området sköts bra, med ett lugn på området och en närhet till centrum får man det bästa av två världar. Välkommen till Björkebogatan du med – här trivs såväl yngre som äldre!

Planbeskrivning

Hallen har mycket förvaring i garderober, avhängningsmöjlighet innanför dörren och leder oss till alla bostadens rum. Vita väggar med en putsad ”look” och smakfullt laminatgolv.

I vardagsrummet är det parkettgolv, vita väggar samt en fondvägg i diskret blå ton. Ett trivsamt rum där man gärna fredagsmyser i en stor soffa!

Köket är hemmets hjärta och i detta hemtrevliga och ombonade kök dröjer man sig gärna kvar. Perfekt med utrymme för matbord och utgång till den inglasade balkongen. Snyggt laminatgolv, vita väggar tillsammans med en effektfull fondvägg. Utrustningen består av diskmaskin, spishäll, inbyggd micro, inbyggd ugn – allt från 2016, samt kombinerad kyl och frys och köksfläkt.

Helkaklat badrum i bra storlek och ljusa toner. Utrustningen består av vägghängd wc, handfat, infällbara duschdörrar i glas. Dessutom är det förberett för tvättmaskin om man vill slippa springa i trappor till tvättstugan i källaren. 

Sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng och förvaringsmöbler. Två fasta garderober finns här.

Renovering 2016

Hela bostaden fräschades upp under 2016, förutom badrummet som redan var bra. Bland annat genom:
Nya golv i hall, kök och sovrum
Målat alla tak, element och garderober
Målat/tapetserat alla väggar
Renovering av kök; målat om luckor, nya handtag, nytt kakel, ny bänkskiva, delvis nya vitvaror

BRF Framtiden

Föreningen består av 51 lägenheter föredelat på 8 st 1:or, 31 st 2:or och 12 st 3:or. I källaren i fastighet 8 A-C finns det två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner och torktumlare, torkskåp samt mangel i varje.

I avgiften ingår fiberoptik via bredbandsbolaget med ip-tv, telefonabonnemang samt internet 100/100.

Byte av samtliga fönster och balkongdörrar utfördes under hösten 2016.

Mellan åren 2010-2011 byttes stammarna i föreningens bostadshus och lägenheternas badrum renoverades.

Parkering:
Mitt emot garagen finns det förhyrda parkeringsplatser att hyra. Dessa tilldelas enligt kösystem. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 50 kr/mån. Till garagen är det separat kö, kostnaden för garage är 238 kr/mån.

Cykelhus från 2015 samt cykelställ utanför varje entrédörr.

För mer info, se BRF Framtidens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/framtiden/

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr och en medlemsavgift på 300 kr, totalt 800 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 465 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 163 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea58.5 Kvm
FöreningHSB Brf Framtiden
Avgift/mån4 198 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Sophämtning, Ip-tv och -telefoni, Fiber 100/100, Bostadsrättsförsäkring
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

Byggnadsår1972
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber (Bredbandsbolaget)

Driftkostnad

El3 480 kr/år
Total driftkostnad3 480 kr/år
Välkommen in
Hall
Mycket förvaring i hallen
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Enhetlig stil i hela bostaden
Kök
Enhetlig stil i hela bostaden
Kök
Fondvägg i köket
Snygga materialval
Härligt ljus i köket
Balkong med praktiskt inglasning
Matplats i köket och utgång till balkongen
Skönt med frisk luft
Balkong
Vy från balkongen
Badrum
Sovrum
Sovrum
Välskött område
Planlösning
Välkommen!