PRIS
550 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2019-08-19 16:30
Visning 19/8 kl.16.30. Visningsanmälan krävs - Välkomna!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Pris550 000 kr
Avgift/mån3 992 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Byggnadsår1966-69
Våning3/3
HissNej
Lgh nr118
Andelstal, ägande0.73245
Driftkostnad6 250 kr/år

Ljus trea på tredje våningen

Björkebogatan 4C | Tomelilla

En ljus och trivsam lägenhet med delvis öppen planlösning. Det gedigna originalköket är uppfräschat och väggen mellan kök och vardagsrum är nedtagen. Bra med två rejäla sovrum varav det ena med praktisk klädkammare. Härligt med fönster i tre väderstreck och inglasad balkong! På tredje våningen bor Du i lugn och ro utan spring utanför dörren och utan insyn i lägenheten. Bra läge med nära till allt som Tomelilla har att erbjuda. Välkommen på visning!

Planbeskrivning

Hall
Vi stiger in i en rymlig hall med öppet mot kök samt vardagsrum. I hallen finns en praktiskt liten klädkammare. Laminatgolv med klinkerlook som fortsätter in i köket och ger en enhetlig känsla. Från hallen når vi även ett av de två sovrummen och badrummet. 

Sovrum
Ljust och fint sovrum som målades om i ljusa toner under 2015, golvet är laminat. 

Badrum
Avlångt badrum i fräscht originalutförande som målats om på senare tid. Plastmatta på golvet och halvkaklat vid badkar. Utrustningen består av wc, handfat och badkar, möjlighet för liten tvättmaskin. 

Kök
Det gedigna originalköket finns kvar men har under årens lopp fräschats upp med bland annat färg, nya handtag och mosaik ovanför bänkytorna. Stilrent och snyggt. Utrustningen består av spis, köksfläkt, kombinerad kyl och frys. Från köket når vi den inglasade balkongen - härligt!

Vardagsrum
Med öppet mellan kök och vardagsrum får lägenheten en extra rymlig atmosfär och det finns gott om plats att duka upp till fest! Vardagsrummet är ett stort rum med väl tilltagna fönster, vita väggar och parkettgolv. 

Sovrum
Rymligt och ljust sovrum med laminatgolv, bra plats för dubbelsäng samt förvaring, dessutom en bra klädkammare i anslutning - perfekt!

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en avgift på 500 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 444 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 110 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra ett bud synligt.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea79 Kvm
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Avgift/mån3 992 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

Byggnadsår1966-69
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataBredbandsbolaget

Driftkostnad

El4 500 kr/år
Försäkring1 750 kr/år
Total driftkostnad6 250 kr/år
Kök
Vardagsrum
Badrum
Sovrum
Kök
Hall
Hall
Vardagsrum
Sovrum
Balkong
Utsikt över välvårdat område
Entré
Gatusida
Planlösning